Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Echipa de fotbal AFC Unirea 1924, preluată de Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia. Proiect, pe masa consilierilor locali

Publicat

Echipa de fotbal AFC Unirea 1924 urmează să fie preluată de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, începând cu sezonul 2022 – 2023. Administrația locală dorește preluarea echipei de fotbal cu intenția de a păstra continuitatea echipei de fotbal înființată în anul 1924, apreciind că este „o obligație morală asigurarea condițiilor necesare pentru continuarea activității unei echipe aproape centenare”.

Consilierii locali din Alba Iulia se întâlnesc marți, 9 august, în ședință extraordinară, pentru a vota preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național Liga 3, începând cu sezonul 2022 – 2023, a echipei de fotbal AFC Unirea 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive ale Asociației Fotbal Club Unirea 1924.

Atât reprezentanții Asociației Fotbal Club Unirea 1924 cât și cei ai Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia sunt de acord că revitalizarea fotbalului în municipiul Alba Iulia se poate face doar prin susținerea și implicarea autorităților locale, menținerea echipei de fotbal centenare fiind nu doar de interes local, ci și național.

AFC Unirea 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea „Unirea Mihai Viteazul”, deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal „Unirea Mihai Viteazul”.

Potrivit Legii 69/2000 a educației fizice și sportului, autoritățile administrației publice au obligația să sprijine sportul pentru toți și sportul de performanță și să asigure condițiile organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și sportului în comunitățile locale.

Potrivit regulamentului FRF, cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestora către cluburile de drept privat respective.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax