Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Echipa de fotbal Universitatea Alba Iulia continuă cu Mihai Manea pe bancă. „Au existat discuții de principiu cu câțiva jucători”

Publicat

Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia își propune ca prim obiectiv pentru viitoarea stagiune continuitatea în ceea ce privește rezultatele bune obținute până acum.

CS Universitatea Alba Iulia a fost una dintre surprizele plăcute ale sezonului 2022/2023, stagiune care a marcat debutul echipei în fotbalul profesionist.

După ce în ediția 2021/2022 a Ligii 4 „studenții” au încheiat pe prima treaptă a clasamentului, toamna anului 2022 aducea prima prezență a Clubului Sportiv al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în Liga 3.

Cu Mihai Manea la cârma echipei, Universitatea a reușit în primul său sezon pe a treia scenă a fotbalului românesc să câștige play-out-ul Seriei 9, încheind astfel competiția pe locul 5.

Clasament play-out L3 S9 2022/2023 – foto: captură www.flashscore.ro

Mihai „Mișu” Manea a fost unul dintre principalii artizani ai performanței obținute în sezonul recent-încheiat, astfel antrenorul va rămâne la conducerea băncii tehnice a echipei.

„Conducerea clubului este  mulțumită de colaborarea cu Mihai Manea și întregul lui staff, așadar ne dorim să-i acordăm credit și pentru următorul sezon.

Ne propunem ca în sezonul ce urmează cel puțin să egalăm performanța din sezonul trecut, dacă nu vom reuși chiar o calificare în play-off”, a declarat Bogdan Duma, directorul Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia, pentru alba24.ro.

Are Universitatea Alba Iulia bugetul necesar pentru a ataca play-off-ul?

Staff-ul administrativ al clubului a avut la dispoziție un buget de 100.000 de euro în sezonul trecut, buget care, după spusele lui Bogdan Duma, nu va fi mai mare nici în stagiunea viitoare.

Comparativ cu cele două echipe din județul Alba care au atins play-off-ul în sezonul 2022/2023, Universitatea pare a avea un buget insuficient pentru accederea în faza superioară a Ligii 3.

Atât Unirea Alba Iulia, cât și Metalurgistul Cugir au avut la dispoziție bugete duble față de cel al universității, în jur de 200.000 de euro fiecare.

Stagiu de pregătire centralizat

Lotul Universității Alba Iulia ar urma să se reunească între datele de 17 și 20 iulie.

Așa cum au făcut-o și în pauza de iarnă, „studenții” vor efectua un cantonament în județul Covasna, unde se vor pregăti pentru viitorul campionat.

Olowaseun „Șoni” Agbomoniyi schimbă tabăra

Atacantul nigerian „Șoni” Agbomoniyi este una dintre țintele Universității Alba Iulia în perioada de mercato.

Se pare că deja au avut loc anumite discuții de principiu cu fotbalistul care a evoluat pentru cealaltă echipă din Alba Iulia în ultima stagiune, însă cele două părți încă nu au ajuns la un acord.

Din informațiile pe care alba24 le deține, conducerea CSM Unirea Alba Iulia încă nu a luat o hotărâre în ceea ce privește prelungirea înțelegerii cu nigerianul Șoni.

Olowaseun Agbomoniyi la meciul de la Ocna Mureș – foto: Facebook/ CSM Unirea Alba Iulia

De asemenea, CS Universitatea Alba Iulia consideră prioritară negocierea cu fotbaliștii care au jucat pentru echipă în sezonul trecut, urmând ca abia după semnarea noilor acorduri cu aceștia să treacă la negocieri concrete cu alți fotbaliști.

„Deja am inițiat anumite discuții cu „Șoni”, este un jucător interesant, despre care credem că ne poate ajuta. El a devenit recent liber de contract, rămâne de văzut în ce măsură conducerea clubului va reuși să ajungă la o înțelegere cu el”, a declarat Mihai Manea, antrenorul Universității Alba Iulia, pentru alba24.ro.

„Șoni” a fost al doilea golgheter al CSM Unirea Alba Iulia în sezonul 2022/2023, când a marcat 7 goluri.

Nigerianul poate evolua atât ca vârf de atac, cât și ca atacant lateral.

foto: Facebook/ CSU Alba Iulia; Facebook/ CSM Unirea Alba Iulia; www.flashscore.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax