Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Echipa de pentatlon a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei Sportului Şcolar 2016

Publicat

pentatlon Echipa Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a calificat la faza naţională a competiţiei de pentatlon, după participarea la etapa zonală, de la Arad. Unitatea de învăţământ va fi reprezentată de elevii plutonier Bogdan Hojda, Ionuț Copoeru, Flavius Curticăpean și elevii caporal Andrei Dascălu și Ionuț Duca, antrenată de către profesor Sorin Secăreanu.

Pentatlonul este o competiție nouă prevăzută în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În anul 2013, s-a desfășurat prima ediție a acestei competiții, o competiție care solicită elevilor o bună pregătire fizică din diverse probe atletice.

Elevii, cinci la număr, trebuie să facă față unei alergări pe 60 m, să sară în lungime cu elan, să arunce greutatea de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță și, în final, să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul, ca și decatlonul, este cea mai complexă probă atletică. Elevii din colegiile militare s-au dovedit a fi buni sportivi, cu o pregătire fizică deosebită, fapt remarcat de organizatorii etapei finale la pentatlon atletic școlar din ultimii ani, unde două colegii militare s-au calificat la etapa finală. ,,Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi” a fost aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iași din 2013.

,,Este o victorie valoroasă, obținută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoții, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este prima dată când Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” participă cu o echipă de fete, la etapa zonală a pentatlonului atletic școlar unde, prin prestația avută, au fost remarcate de către publicul spectator și de echipele participante. Lupta a fost foarte strânsă pentru cele trei locuri, echipa din Alba Iulia clasându-se pe locul III, la o diferență de doar 16 puncte față de primul loc, ceea ce înseamnă foarte puțin din totalul de 1370 de puncte”, a declarat profesor Sorin Secăreanu.

Valoarea echipei de fete a fost dată de elevele plutonier Andreea Antonie, Izabela Gombar și elevele caporal Bianca Pop, Mălina Piroșcă și Irina Gherheș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax