Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Publicat

O nouă performanţă pentru elevii din Alba Iulia. Echipa RO-001 XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut locul doi Inspire Award, locul doi la Connected Award, locul I la autonomia robotului și un premiu special oferit de VW, care vine la pachet cu o excursie în Germania.

Cei 17 elevi ai ”delegației”, însoțiți de profesoara lor Carmen Palcu, erau în culmea fericirii, duminică seară, când au și plecat spre Alba Iulia, după participarea la Campionatul Naţional de robotică.

x

Tinerii vor pleca în SUA și Germania. Anul trecut au fost, de asemenea, la Detroit, unde a ajuns în semifinale, unde s-a ”bătut” cu echipa care a ajuns campioană mondială.

”Pentru că merită! XEO HCC Alba Iulia pleacă din nou în AMERICA la Campionatul Mondial de Robotică FIRST USA din Detroit!! Mai mult XEO HCC Alba Iulia pleacă și în Germania!!

Locul I la autonomia robotului , Locul II “INSPIRE AWARD ”, Locul II Connected AWARD ! din peste 160 de echipe participante la Concursul Național de Robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania

“INSPIRE AWARD ” este acordat echipelor care excelează în performanțele robotului, complexitatea și calitatea realizării cărții echipei “engineering book” și spiritul de echipă, spiritul competiției FTC (FIRST Tech Challenge);

„Connected AWARD” este acordat echipei care reuște să formeze o întreagă comunitate în jurul ei.

Echipa de robotică a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia a mai fost anul trecut la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit, unde a ajuns în semifinale și a fost eliminată de actuala campioană mondială.

Consecvența colectivă rămâne până la urmă cea mai frumoasă modalitate de exprimare a inteligenței!” a scris pe contul său de facebook, profesorul Sebastian Onac.

Peste 120 de echipe din țară au participat în weekend Concursul Național de Robotică BRD FIRST Tech Challenge România.

r

Reamintim că echipa XEO s-a calificat anul trecut la Campionatul Mondial de Robotică „First Championship USA Detroit”, unde a câştigat un loc în semifinală, într-o competiţie cu reprezentanţi din 20 de ţări şi 640 de roboţi.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: XEO HCC Alba Iulia se întoarce cu un loc în semifinala Campionatului Mondial de Robotică din SUA

La competiţia de la Bucureşti au participat şi echipele Team ArmyBot de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi Rubix de la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj.

Foto: Sebastian Onac, arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ucu

    luni, 25.03.2019 at 17:43

    dar de IDL Electronics,ati auzit??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax