Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Echipa Ionuț Zincă și Tamas Bogya de la CS Unirea Alba Iulia, campioană naţională la orientare pentru al treilea an consecutiv

Publicat

Echipa CS Unirea Alba Iulia la orientare, formată din sportivii Ionuț Zincă și Tamas Bogya, a câștigat Campionatul național de la Baia Sprie, județul Maramureș, organizat în perioada 3-4 iunie.

Campionatul național pe echipe a avut 2 etape, medie distanță și lungă distanța, clasamentul fiind stabilit prin cumularea timpilor celor mai buni doi sportivi de la fiecare club participant – în cazul de față Ionuț Zincă și Tamas Bogya.

Orientaristul Ionuț Zincă a câştigat ambele etape şi astfel s-a clasat detașat pe locul 1 în clasamentul general (cu un avans de peste 9 minute față de următorul clasat), iar Tamas Bogya a obținut, la rândul său, timpi buni şi locul 6 în clasamentul general al celor două etape.

După cumularea timpilor, echipa CS Unirea Alba Iulia a avut cel mai bun total, 213 minute şi 10 secunde, şi a devenit  campioana României pe echipe pentru al treilea an consecutiv.

Pe celelalte două trepte ale podiumului s-au clasat echipele de la  CSU Craiova, la diferenţe de 6 respectiv 21 de minute faţă de campionii unirişti.

Duminică, 5 iunie, Ionuț Zincă a câştigat şi cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, competiţie care se desfăşoară pe parcursul a 4 etape.

Astfel, cu cele 25 de puncte acordate pentru victorie, Ionuţ a preluat conducerea în clasamentul acestei probe. Medaliile se vor decerna pe 9 octombrie, la Arad, acolo unde va avea loc ultima dintre cele 4 etape de Sprint Urban.

 

”În urma acestor competiții, Ionuț Zincă demonstrează că rămâne cel mai bun orientarist din România și, împreună cu Tamas Bogya, face o excelentă echipă!”, a spus Marius Anghel, responsabil secţie Orientare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax