Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Echipa ISU Alba va participa la Iași, în perioada 22-25 august, la etapa finală a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență

Publicat

concursurile serviciilor profesioniste situatii de urgenta isuiasi În perioada 22 – 25 august, lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba va participa în municipiul Iași, la etapa a IV-a finală a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență.

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. La această competiţie, lotului câştigător al etapei finale i se acordă cupa transmisibilă „Căpitan Pavel Zăgănescu”.

Probele de concurs prevăzute în acest regulament sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor.

Probele de concurs şi numărul concurenţilor la fiecare probă sunt: Scara de fereastră – 8 concurenţi, Pista cu obstacole pe 100 metri – 8 concurenţi, Ştafeta 4×100 metri – 2 echipe cu câte 4 concurenţi şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă – 7 concurenţi.

Selecţionarea concurenţilor în vederea constituirii lotului se face din rândul personalului inspectoratului judeţean/al municipiului Bucureşti (etapele III – IV) sau al subunităţilor subordonate (etapa a II-a).

Lotul naţional se constituie din cei mai buni 15 – 20 performeri ai loturilor inspectoratelor judeţene/al municipiului Bucureşti, în măsură să poată fi oportun mobilizaţi pentru a participa la competiţiile internaţionale.

Pregătirea lotului naţional se realizează premergător competiţiilor, timp de cel puţin 30 de zile, într-unul din inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti care poate asigura condiţii optime.

În funcţie de calendarul competiţiilor internaţionale, antrenorul şi componenţii lotului naţional sunt nominalizaţi anual prin ordin al inspectorului general, fiind degrevaţi de orice sarcină de serviciu în perioada pregătirii şi participării la competiţii.

În perioada 22-25 august, lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba va participa în municipiul Iași, la etapa a IV-a finală a Concursurilor Serviciilor profesioniste pentru Situații de Urgență.

Șef lot: – mr. Liviu Spătăcian

  • plt. maj. Vasile Ranca
  • plt. maj. Ioan Popa
  • plt. maj. Marian Popa
  • plt. maj. Ștefan Cordo
  • plt. maj. Gheorghe Florea
  • plt. maj. Vasile Avram
  • plt. maj. Călin Sasu
  • plt. maj. Sever Florea
  • plt. Andrei Deac
  • sg. maj. Florin Ganea

Foto: isujis.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax