Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Echipamente de supraveghere produse în China, interzise de alte țări, folosite de Armată și alte instituții din România

Publicat

Echipamente de supraveghere chinezești suspectate de spionaj în SUA și Marea Britanie sunt folosite de Armata Română în puncte strategice.

Informația a fost publicată în exclusivitate de Europa Liberă. Publicația le-a identificat în zeci de unități militare, însă Ministerul Apărării dă asigurări că sistemele de supraveghere sunt securizate.

Aceleași tehnologii sunt folosite de sute de instituții din România, inclusiv SRI, poliție, jandarmerie, vămi, prefecturi sau în Palatul Parlamentului, la Senat.

Pe 16 ianuarie 2024, un angajat al Unității Militare 01871 de la Deveselu a cumpărat prin sistemul public de achiziții, pentru instituția la care lucrează, componente pentru sistemul de supraveghere video a unității.

A cumpărat un switch cu opt porturi și două camere video capabile să filmeze cu infraroșu până la 150 de metri.

Cele două echipamente de supraveghere cumpărate pe 16 ianuarie din birourile Armatei Române de la Deveselu sunt produse de Hikvision, o companie chineză controlată în mod direct de regimul comunist de la Beijing.

Hikvision și Dahua – alt mare producător chinez de echipamente de supraveghere – vând de mai mulți ani în România echipamente de supraveghere video.

În 2021, erau instalate aproape 200.000 de dispozitive Hikvision și Dahua conectate la internet – camere de supraveghere IP (internet protocol), DVR-uri (dispozitive care stochează imaginile), videointerfoane etc.

Ambele companii chineze sunt interzise în Statele Unite din motive de securitate, iar în țări precum Marea Britanie sau Australia, instituțiile guvernamentale au cerut înlăturarea camerelor de supraveghere ale Hikvision și Dahua – chiar și cele folosite offline – din motive de securitate națională.

Toate detaliile sunt pe Europa Liberă.

Foto: Europa liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax