Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Echipamente IT de ultimă generație, pentru elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic din Teiuș


Publicat

În continuarea eforturilor depuse de administrația locală din orașul Teiuș pentru modernizarea școlii teiușene s-a semnat de către reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș, în calitate de ordonator terțiar de credite, un contract amplu, demarat prin Programul POC – Autoritatea pentru Digitalizarea României prin Organism Intermediar, în valoare de 1.532.499,6 lei având ca obiect „Asigurarea accesului elevilor Liceului Teoretic Teiuș la procesul de învățare online, prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT, pentru activitățile didactice.

Astfel, elevii și cadrele didactice vor beneficia de echipamente IT de prima generație pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ.

Tablete, laptopuri, table interactive, routere wireless, tablete infografice, videoproiectoare, sisteme all in one, camere web videoconferință, sunt câteva din echipamentele IT, care vor îmbunătăți sistemul didactic al școlii teiușene, grație proiectelor europene câștigate de administrația locală din Teiuș, într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

„Avem încredere în școala noastră, în elevi, cadre didactice și părinți și suntem convinși că rezultatele acestor investiții masive se vor vedea în curând”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

O femeie de 80 de ani din Alba a luat foc în timp ce făcea mâncare. A fost găsită decedată, de fiul ei

Publicat

politie, IPJ, masina politie

O femeie în vârstă de 80 de ani, din județul Alba, a murit după ce i-au luat foc hainele, în timp ce făcea mâncare, au transmis reprezentanții IPJ Alba. 

”Azi, 9 mai, o femeie de aproximatv 80 de ani din comuna Livezile a decedat după ce a suferit arsuri, pe mare parte din corp.

Se pare că acesteia i-au luat foc hainele, în timp ce făcea mâncare.

A fost găsită în curtea locuinței, de către fiul său, în jurul amiezei, când acesta s-a întors acasă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest incident” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în România, în săptămâna 10-16 mai 2021. Prognoza meteo pe zile: de miercuri reîncep ploile

Publicat

meteo, soare, ploaie

Început de săptămână mai rece, iar miercuri și joi se anunță ploi. Vremea se încălzește la sfârșitul săptămânii.

Bună parte din săptămâna care urmează, țara noastră se va regăsi sub influența unor centri barici de joasă presiune, care vor permite avansul spre noi a unor nuclee depresionare ce vor avea inclusiv un caracter retrograd.

De interes vor fi, mai ales pe parcursul zilelor de miercuri și joi, liniile de convergență care vor aduce precipitații mai importante cantitativ.

Potrivit prognozemeteo.ro, din punct de vedere al circulației, începem săptămâna sub dominația unei mase de aer mai rece decât normalul perioadei și abia spre finalul săptămânii vedem o încălzire.

Prognoza meteo / vremea, Luni, 10 mai:

– Urmează o noapte cu temperaturi minime cuprinse între 5 – 7, 8 grade în cea mai mare parte a țării, excepție urmând să facă Banatul, Crișana, Oltenia și sud-vestul Munteniei, regiuni unde se pot atinge și 9 – 11 grade. În zonele montane minimele nu reușesc să treacă de 0 grade (-2 spre –3 grade).

În ceea ce privește valorile maxime de temperatură, acestea urcă spre 19 – 21 de grade în mare parte din țară, cu valori de 24 – 25 de grade prin Oltenia, SV Munteniei, Banat și Crișana. Prin zonele montane se ating 15 – 15 grade, cu 11 – 12 grade pe creste.

Nu așteptăm precipitații la nivelul țării noastre.

Prognoza meteo / vremea, Marți, 11 mai:

– În cea mai mare parte a țării valorile minime nu trec de 7 – 9 grade, cu excepția SV extrem al Olteniei, Banatului Crșanei, regiuni unde se pot atinge și 10 – 11 grade. În zonele montane și deluroase avem parte de minime de 3 – 4 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.

Și în ceea ce privește maximele zilei avem parte de aceeași distribuție pe regiuni a valorilor de temperatură, cu 20 – 22 de grade prin Moldova, Dobrogea, Muntenia, în timp ce Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania se bucură de temperaturi care urcă chiar spre 25 – 26 de grade. În zonele montane ne oprim la 16 – 17 grade, cu 11 –  12 grade pe creste.

Condiții de ploi slabe avem pe arii restrânse din nordul Transilvaniei și Maramureș, după amiaza.

Prognoza meteo / vremea, Miercuri, 12 mai:

– Minimele mai câștigă câte un grad, două, ajungând astfel la valori de 8 – 10, 11 grade, cu 12 – 14 grade tot prin nordul Dobrogei, Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, în timp ce în zonele montane nu trecem de 4 – 5 grade, cu  0 – 2 grade pe creste.

Se răcește prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, regiuni unde maximele zilei nu mai trec de 16 – 18 grade, pentru ca în restul țării să ne oprim la valori diurne de 22 – 24, 25 de grade. În zonele montane avem maxime de 11 – 13 grade, cu 7 – 9 grade pe creste.

Ploile apar odată cu dimineața, prin Moldova, SV Olteniei, sudul Banatului, apoi și prin Oltenia, Banat (aici pot fi însoțite și de fenomene convective), estul Munteniei, Orientali pentru ca, odată cu orele serii, să avem ploi, însoțite și de tot alaiul de fenomene convective, prin Banat, Crișana, Oltenia, dar și prin Muntenia, Meridionali și Transilvania. Cantitățile de precipitații așteptate să cadă nu vor trece de un 5 – 10 l/mp.

Prognoza meteo / vremea, Joi, 13 mai:

– Ne așteaptă o noapte cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări, valorile termice urmând să urce spre 11 – 13 grade, în timp ce în zonele montane avem valori de 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Maximele zilei nu sunt atât de generoase, mai ales prin Moldova unde avem temperaturi de doar 11 – 13 grade, în timp ce prin Dobrogea și Transilvania avem parte de valori de 15 – 17 grade. Ceva mai cald, dar sub ce ar trebui să avem la această dată, va fi în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, regiuni unde mercurul din termometre ajunge la 19 – 21 de grade, iar prin sudul extrem al Olteniei și Munteniei chiar spre 22 – 23 de grade.

Avem parte de precipitații în toată țara. importante cantitativ, astfel că prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane se pot acumula și 20 – 25 l/mp. Prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei putem acumula 7 – 10 l/mp iar în restul zonelor se strâng un 3 – 5 l/mp. Vor fi ploi care vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite și de fenomene convective (grindină, vânt cu aspect de vijelie, descărcări electrice).

Prognoza meteo / vremea, Vineri, 14 mai:

– Noaptea avem în continuare valori de temperatură cuprinse între 9 – 11, 12 grade, cu posibil 13 – 14 grade prin Muntenia, iar în zonele montane avem parte de temperaturi de la 5 spre 6 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.

Maximele marchează o creștere la nivelul întregii țări, cu valori de 20 – 22, 23 grade, doar prin nordul Crișanei, Maramureș și Transilvania urmând să avem valori de 17 – 19 grade. În zonele montane maximele zilei se opresc la 12 – 14 grade, cu 6 – 8 grade pe creste.

– Ne așteaptă o nouă zi cu precipitații la nivelul întregii țări (5 – 7 l/mp), mai importante cantitativ prin Oltenia, Crișana, Apuseni, Maramureș, Orientali (10 – 20 l/mp). Vor fi ploi, însoțite de tot alaiul fenomenelor convective.

Prognoza meteo / vremea, Sâmbătă, 15 mai:

– În sfârșit, temperaturile marchează o creștere evidentă, astfel ca ajungem și noi la valori de 26 – 28 de grade în bună parte din țară, cu excepția Banatului, Crișanei, Maramureșului și Transilvaniei, zone unde nu avem decât 22 – 24 de grade. Prin zonele montane se ating 17 – 18 grade, cu 10 – 12 grade pe creste.

Despre precipitații mai vorbim doar prin Crișana, zonele montane, Maramureș, nordul Moldovei, regiuni unde se pot acumula un 5 – 7 l/mp.

Prognoza meteo / vremea, Duminică, 16 mai:

– O zi de vară autentică la nivelul întregii țări, cu maxime de 25 – 27 de grade (17 – 19 grade prin zonele montane, 11 – 13 grade pe creste).

Avem parte de ploi prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane, dar și prin Oltenia, vestul Munteniei (aici se pot acumula și 5 – 7 l/mp).

Ne așteaptă o săptămână care va aduce cantități de precipitații spre 25 – 30 de l/mp prin zonele montane, prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei (cu posibile cantități de 50 – 60 l/mp prin Apuseni și nordul Maramureșului) în timp ce în restul țării nu se strâng decât un 5 – 10 l/mp.

Vremea în România 10-16 mai este oferită de Prognoze Meteo

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO VIDEO: Un BMW X3 a luat foc pe autostradă, între Aiud și Turda. Incendiul se manifestă generalizat. Intervin pompierii

Publicat

O mașină a luat foc pe autostrada A10 Sebeș Turda, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru lichidarea pentru lichidarea focului.

Mașina incendiată este pe sensul Turda – Aiud, la kilometrul 49, în zona Miraslău.

Din primele informații mașina este staționată pe banda de urgentă, incendiul manifestându-se generalizat, transmit pompierii.

La fața locului s-a deplasat o mașină de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Mașina, BMW X3, a ars complet. Nu s-au înregistrat victime.

Pentru a elibera circulația a intervenit firma Tractări Auto Lir din Aiud.

Sursă: ISU Alba

Foto: ISU Alba

Video: Cititor Alba24

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 857 de cazuri noi de COVID și 63 de decese ale unor pacienți din România. 984 de persoane sunt internate la ATI

Publicat

Numărul cazurilor noi a scăzut la 857, potrivit datelor anunțate oficial duminică, 9 mai. De asemenea, au fost raportate 63 de decese. Aproape 1.000 de pacienți se află încă la ATI. 

Până astăzi, 9 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.013.666 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 857 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citește și: Alba: Localitățile din care provin cele 37 de cazuri noi de COVID. Incidența în toate orașele și comunele județului

Până astăzi, 28.966 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.05.2021 (10:00) – 09.05.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (26 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

60 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.488. Dintre acestea, 984 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.512.130 de  teste RT-PCR și 965.316 teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.654 de teste RT-PCR (5.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.130 la cerere) și 5.809 teste rapide antigenice.

Situația pe județe:

Nr. crt.JudețNumăr de cazuri confirmate(total)Număr de cazuri nou confirmateIncidența  înregistrată la 14 zile
1.Alba20816281,54
2.Arad2341281,01
3.Argeș26871571,06
4.Bacău25844360,62
5.Bihor28746311,22
6.Bistrița-Năsăud11702150,89
7.Botoșani1397950,54
8.Brașov43184491,12
9.Brăila13091100,87
10.Buzău12366120,63
11.Caraș-Severin11141151,38
12.Călărași992550,75
13.Cluj56752621,61
14.Constanța42474230,89
15.Covasna833541,09
16.Dâmbovița2225970,61
17.Dolj26313370,76
18.Galați27252550,87
19.Giurgiu1088670,66
20.Gorj914770,28
21.Harghita8113200,82
22.Hunedoara22635111,00
23.Ialomița1065880,70
24.Iași41949340,58
25.Ilfov44627511,58
26.Maramureș2020770,38
27.Mehedinți8187150,81
28.Mureș23593381,26
29.Neamț18549330,76
30.Olt14367130,62
31.Prahova34507781,28
32.Satu Mare12866100,46
33.Sălaj1080650,97
34.Sibiu26027251,30
35.Suceava2395490,32
36.Teleorman1351391,06
37.Timiș53806371,19
38.Tulcea827160,77
39.Vaslui1580150,42
40.Vâlcea16171110,83
41.Vrancea10522101,73
42.Mun. București1816521031,65
43.Cazuri noi nealocate pe județe 

 

835*

-154
 TOTAL1.066.111857

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate