Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eclipsă totală de Lună în 10 decembrie 2011. Vor putea vedea a doua jumătate doar cei care au orizontul estic liber

Publicat

Pe 10 decembrie se va produce o eclipsă totală de Lună informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Românii vor putea vedea doar a doua jumătate a eclipsei, Luna răsărind după ieșirea din umbra Pământului. Chiar și așa numai cei care au orizontul estic liber vor putea vedea eclipsa.

În 10 decembrie, Luna va răsări  la ora 16:30 și va fi  scufundată în umbra planetei noastre. Chiar atunci se produce maximul eclipsei și în următoarele 25 de minute Luna va rămâne în umbră.

Luna va ieși din umbră începând cu ora 16:57 până la 18:18 când va rămâne în penumbră. Pentru că penumbra este foarte transparentă putem considera (din punct de vedere vizual) că eclipsa a luat sfârșit. Geometric vorbind eclipsa se va termina la 19:30 când Luna va ieși complet și din penumbră.

Eclipsa se vede în totalitate din Asia și Australia. Din America de Nord, Europa și Africa se va vedea pe jumătate (americanii vor vedea prima jumătate, noi a doua).

Eclipsa durează 5 ore și 56 de minute iar totalitatea 51 minute și 8 secunde. Luna se va afla parțial și total în umbra Pământului timp de 3 ore și 32 de minute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax