Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ecologizare pe Transalpina: 120 de elevi din cinci județe vor face curățenie pe toată lungimea celei mai înalte șosele din România

Publicat

În perioada 10-11 august comuna Şugag participă prin intermediul proiectul interjudeţean „Voluntari pentru un turism ecologic în Munţii Parâng” la o amplă acţiune de ecologizare pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Elevi, profesori și voluntari vor aduna deșeuri, vor împărți pliante cu mesaje ecologice și vor amplasa coșuri de gunoi pe toată lungimea Transalpinei.

La cea de-a doua ediţie a acestei acţiuni participă un număr de 120 de elevi la care se adaugă cadre didactice și alți voluntari. Elevii voluntari vin din judeţele Alba, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara şi Gorj, judeţul nostru fiind reprezentat de comuna Şugag.

Acţiunea care se va desfăşura pe parcursul a două zile începe pe Valea Sebeşului şi continuă pe toată şoseaua Transalpina până la Novaci.

În total se va realiza ecologizarea a 107 km, iar voluntarii vor fi împărţiţi pe grupe pe diverse tronsoane pentru ca întreaga acţiune să fie eficientă. Acţiunea are ca scop şi educarea ecologică a persoanelor care se află în trecere pe Transalpina, motiv pentru care copiii vor împărţi pliante informative turiştilor.

Anul trecut, proiectul „Voluntari pentru un turism ecologic în Munţii Parâng” s-a bucurat de un real succes deoarece în cele două zile s-au strâns în total 9 camioane de gunoaie dintre care 3 de pe raza comunei Şugag.

Oana ALEXA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax