Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Economii la fondul de sănătate, în condiţiile reorganizării spitalelor Baia de Arieş, Zlatna şi Ocna Mureş

Publicat

 

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba a făcut o analiză a situaţiei bugetare şi a economiilor care s-ar putea face în fondul de sănătate, dacă vor fi reorganizate cele trei spitale din judeţul nostru (Baia de Arieş, Ocna Mureş şi Zlatna), aflate pe “lista neagră” a Ministerului Sănătăţii.

Odată cu apariţia HGR nr. 151/23.02.2011 privind aprobarea planului de paturi pentru perioada 2011 – 2013, precum şi a HGR nr. 212/09.03.2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice” publicat în Monitorul Oficial nr. 175/11.03.2011, privind reorganizarea spitalelor Baia de Arieş, Ocna Mureş şi Zlatna, aparent ar rezulta o economie de 3.144,00 mii lei.

Conform CAS Alba, în condiţiile în care Centrul de Sănătate Baia de Arieş va deveni Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Secţia de Boli cronice psihice va fi anexată Spitalului Judeţean, iar Ambulatoriul va păstra cinci paturi pentru internare pe zi. Această structură conduce  la o economie de aproximativ 40% din bugetul anterior şi anume 907,84 mii lei.

În cazul în care Spitalul Ocna Mureş devine Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgentă Alba, se va produce o scădere a alocaţiei bugetare de 30% faţă de anul anterior, adică 1.447,68 mii lei.

Iar dacă Spitalul Zlatna devine Ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, cu cinci paturi pentru internări de zi, ar conduce la o economisire de 70% faţă de anul anterior, adică 788,48 mii lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax