Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ecranul albastru, coșmarul utilizatorilor de computere cu sistem de operare Microsoft, devine negru în Windows 11

Publicat

Microsoft își schimbă așa-numitul „ecran albastru al morții” (blue screen of death – BsoD), care semnalează o eroare a sistemului de operare, în negru în Windows 11. Gigantul software a început testarea noilor sale modificări de design într-o previzualizare a noului sistem de operare la începutul acestei săptămâni, dar ecranul negru nu este încă complet activat, potrivit The Verge. 

Ecranul albastru apare atunci când computerul are o problemă și de cele mai multe ori, e nevoie de restart, ceea ce înseamnă că utilizatorii riscă să piardă documentele nesalvate. De aici și porecla de ecran albastru „al morții”.

Un fundal negru a înlocuit culoarea albastră. Noul design se asortează cu ecranele de conectare și de închidere din noul sistem.

Ecranul albastru permite profesioniștilor din IT să diagnosticheze problemele hardware și memorie și include informații și date care pot ajuta la identificarea acestora.

În 2016, ecranului i s-a adăugat un cod QR pe care utilizatorii îl pot scana pentru a afla mai multe informații despre defecțiune.

Windows 8 a adăugat, de asemenea, un emoticon cu o expresie tristă, în 2013. Atât codul QR, cât și 🙁 rămân și în versiunea neagră.

Windows 11 va fi disponibil ca o actualizare gratuită pentru utilizatorii de Windows 10 – deși unele dispozitive nu pot rula noul sistem. Microsoft va renunța la Windows 10 în 2025.

sursa: theverge.com, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax