Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Edilul din Cugir, Adrian Teban a semnat Convenţia Primarilor. Oraşul se implică oficial în promovarea energiilor regenerabile

Publicat

Oraşul Cugir este, începând cu această săptămână, parte activă în programul european de promovare a energiilor regenerabile. Primarul Adrian Teban a semnat Convenţia Primarilor la Bruxelles,în Parlamentul European. La ceremonia organizată de Comisia Europeană, în parteneriat cu Comitetul Regiunilor au participat reprezentanţi ai instituţiilor europene şi peste 400 de edili de oraşe semnatare din Uniunea Europeană.

În cadrul Convenţiei Primarilor, administraţiile locale din 3.061 de oraşe din UE beneficiază de sprijin pentru punerea în aplicare a unor politici locale inteligente privind reducerea consumului energetic (diminuarea emisiilor CO2 cu peste 20% până în 2020) şi utilizarea energiei durabile.

Primarul Adrian Teban susţine că aderarea la convenţie reprezintă o oportunitate pentru Cugir de a beneficia de experienţa altor oraşe europene în ceea ce priveşte utilizarea energiilor regenerabile. „Este un domeniu relativ nou, dar care în viitor va sta la baza dezvoltării economice. Se pare că perioada în care resursele energetice erau sigure şi ieftine a luat sfârşit, motiv pentru care tot mai multe autorităţi îşi concentrează eforturile spre utilizarea energiei regenerabile, cum ar fi cea solară şi eoliană. Fiind parte a convenţiei, Cugirul va putea beneficia atât de sprijin informaţional cât şi financiar pentru creşterea eficienţei energetice şi folosirea energiilor regenerabile”, a spus Teban.

Primăria Oraşului Cugir lucrează la întocmirea unui Plan de Acţiune pentru Energie Durabilă, care va fi înaintat Comisiei Europene şi care va fi cuprins în Strategia de Dezvoltare a localităţii. „Ne propunem să monitorizăm cheltuielile cu energia pe tot ce înseamnă clădiri publice astfel încât până în 2020 să reducem emisiile cu cel puţin 20%” a precizat Teban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax