Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

EDITORIAL: Primarul ”orașului Mercedes” alergic la ieftinituri. Ce contează câțiva lei, dacă e să-i spargi pe tei?

Publicat

ovidiu De când a ajuns primarul ”orașului Mercedes”, Dorin Nistor a făcut alergie la ieftinituri. Când scoate banii, aruncă cu ei. Cu condiția să nu fie banii personali, ci ai primăriei. Cu mersul lui legănat și apăsat, Dorinel trece, greoi, de orice reținere când e vorba să dea bani mulți de la stat, la privat. ”Scumpule, dă-ne 200 de bucăți”, trebuie să-i fi spus el furnizorului de copăcei de la care a cumpărat primăria niște tei, la aproape 500 de lei bucățica, plus TVA.

Doar nu era să cumpere cu 30 de lei, cât ar fi fost pe piață; i-ar fi crăpat obrazul de rușine în orașul imaginarului ștaif german, în fața fabricanților de cutii de viteze și a poluatorilor alungați de prin Europa… plus faza de care vă ziceam, cu alergia. Adică să produci mașini scumpe la umbra unor tei ieftini… nu merge.

La prețul ăsta, teii din Sebeș sunt probabil mlădițe ”handmade” din teiul lui Eminescu. E suficient să îți pui o crenguță (în valoare de aproximativ 80 de lei) sub pernă și visezi numele viitorului primar.

Și pentru că tei, de ce nu și niște photia fraseri red robin cam la același preț, poate puțin mai scumpi? Sunt niște arbuști umili (costă doar 25 de lei în mod normal) și o să-i recunoașteți după frunzele roșii. ”Scumpete, dă-ne 25, să vedem cum se prind”. Deși cu faza că ”se prind” se referea la arbuști, ne-am prins de fapt noi. Bine, nu era greu să ne prindem pentru că astea sunt greșeli de primar începător: ”sindromul panseluța” sau cum să cumperi copăcei la preț de pădure? Doar că panseluțele trec, nimeni nu mai știe câte au fost, dar teii rămân…

Și ne-am mai prins că multe dintre achizițiile pe care le face primăria sunt așa: știfturi (termen nemțesc) la preț de branduri (la cerere, punem la dispoziție detalii).

Pentru cârmaciul primăriei, orice articol care nu sesizează minunatele sale realizări este dovada clară a unei conspirații. Cineva, undeva, este interesat de locul său de primar. Cineva, undeva, vrea să fie el în locul lui. Și, cel mai dureros: cineva, undeva, vrea să cumpere el tei cu aproape 500 de lei bucata. Filosofia administrativă la Sebeș, nu-i mai mult de atât.

În ce îl privește pe Nistor, entitatea sa cinstită are un loc asigurat oricând la restaurantul Panoramic din Alba Iulia, celebru pentru vulpițele care, în lipsa apei curente, spală cu limba farfuriile lăsate pe masă. Bine, ceva apă este adusă de la Sebeș, cu mașina de pompieri a primăriei. Și pentru că apa trebuie să fie în general potabilă, pompierii de la Sebeș vor avea o instalație de potabilizare în valoare de 125.000 de lei, investiție votată deja de consilierii locali.

Să tot bei, sub tei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Vasi

    marți, 04.07.2017 at 20:54

    E greu sa fi primar

  2. Vasi

    marți, 04.07.2017 at 20:58

    E greu domne’sa fi primar in Sebes !! Eu zic sa semene cutii de viteza ca poate la anu iasa Mercedesu

  3. Elevul

    marți, 04.07.2017 at 22:41

    E simplu, a luat exemplul discipolului de la Alba Iulia care în urmă cu trei, patru ani a achiziționat cu un miliard pomi din Ungaria! La fel procedează și primărița învățător din Aiud doar că ea face treceri de pietoni din dale, bombate, cică mai sifonează……

  4. Cat

    miercuri, 05.07.2017 at 09:13

    Daca nu dorim lastari minisculi, de care sa incepem sa ne bucuram abia peste 6 ani, alternativa asta este: copaci cat de cat adulti, care cam atat costa. Eu zic ca este de dorit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax