Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Educaţia financiară, inclusă în pregătirea elevilor de gimnaziu, începând cu anul şcolar 2022-2023. Ce spune președintele ADR

Publicat

Educaţia financiară va fi inclusă în pregătirea elevilor din ciclul gimnazial începând cu anul şcolar 2022 – 2023, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, într-o conferinţă de specialitate.

„Începând cu anul 2022 – 2023, în ciclul gimnazial va fi introdusă educaţia financiară, o educaţie care din păcate ne lipseşte cu desăvârşire multora dintre noi, cetăţenii români, pentru că uitându-ne în piaţă, uitându-ne la ceea ce se întâmplă la adopţia soluţiilor de digitalizare şi bineînţeles soluţii digitale care ajută în zona financiară, în zona fiscală, ne dăm seama că au trecut destul de mulţi ani după căderea comunismului în care în aceste domenii nu s-a făcut mare lucru şi cetăţenii, aşa cum ne stă nouă din păcate, celor care trăim în Balcani, unde nu suntem obligaţi şi nu suntem împinşi de la spate, nu venim cu foarte multă proactivitate”, a spus Oprea.

lulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a afirmat că instituţia are mai multe programe de educaţie în tot ceea ce înseamnă dobândirea de „skill-uri avansate” pentru companii, cum ar fi blockchain, tehnologiile emergente – big data, inteligenţă artificială.

Potrivit acestuia, ministerul „are parteneriate şi cu zona de skill-uri digitale în administraţia publică”.

Membrii comunităţii academice ai Universităţii Româno-Americane, alături de o serie de reprezentanţi ai statului şi ai mediului de business implicaţi în procesul de transformare digitală. au discutat miercuri despre viitorul educaţiei financiare, în cadrul unei de dezbateri cu tema „Educaţia financiară în era digitalizării”.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax