Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Efectele furtunilor din perioada 7-10 iunie, în Alba. Drumuri blocate şi imobile inundate. Măsurile luate de CJSU

Publicat

Drumuri judeţene şi naţionale blocate, subsoluri de imobile şi curţi inundate. Au fost urmările furtunilor din ultimele patru zile, în judeţul Alba, iar vremea nu pare să fie mai bună nici în perioada următoare.

În contextul avertizărilor hidrometeorologice nowcasting de Cod Galben și Portocaliu, valabile pentru perioada 7-10 iunie 2018, de precipitații însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină, conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, reprezentată de prefectul Dănuț-Emil Hălălai și colonel Cornel Oprișa (ISU Alba) s-au întrunit într-o şedinţă cu membrii comitetului cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, pentru a stabili măsurile imediate ce se vor lua pentru gestionarea situaţiilor apărute pe perioada valabilităţii Atenţionărilor hidrometeorologice.

Potrivit CJSU Alba, s-a intervenit pentru limitarea efectelor, cu forțe și mijloace, astfel:

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia a intervenit pentru limitarea efectelor, pentru scoaterea apei din curțile și subsolurile a 4 locuințe afectate din municipiul Alba Iulia (cauza-incapacitatea de preluare a rețelei de canalizare, torenți sau scurgeri torențiale).

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Zlatna a  luat măsuri pentru prevenirea unor eventuale accidente, prin semnalizarea corespunzătoare a porțiunii de drum afectată pe DN 74 – zid de sprijin și parapet din beton distruse (subspălare) pe aproximativ 15 ml – râul Ampoi, sat Izvoru Ampoiului/zona carierei Roșioara (cauza-torenți sau scurgeri torențiale);

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Stremț au intervenit cu 1 buldoexcavator și 1 autoutilitară pentru deblocarea drumului județean DJ750C între loc. Teiuș – Valea Mănăstirii (cauza – precipitații abundente, grindină, dislocări de stânci);

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Șugag a intervenit pentru deblocarea drumului județean DJ 106 – colmatat, pentru deblocarea podețelor înfundate și pentru scoaterea apei din 4 gospodării din satul Dobra.

DN 67 C  între loc. Tău Bistra – Oașa, tronsonul km 80 – 98, s-au acumulat aluviuni pe suprafața carosabilă, s-a intervenit cu utilaje de la CNAIR pentru remedierea situației.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax