Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Efectele secetei: Apă cu porția în mai multe localități din Alba. Zonele afectate și programul de furnizare a apei potabile

Publicat

Din cauza caniculei care afectează aproape toată țara, dar și din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesara refacerea periodica a acestora. În acest sens, compania de apă APĂ CTTA ALBA anunță raționalizarea apei potabile, în mai multe localități din județ. 

Măsura intră în vigoare de marți, 26 iulie, anunță reprezentații companiei într-o postare pe Facebook.

De asemenea, APA CTTA face apel către populaţie, să folosească apa potabila cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer. În caz contrar,

exista posibilitatea ca programul de raționalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării.

”Astfel, începand cu data de 26 iulie 2022 vă comunicăm următorul program de întrerupere a furnizării apei potabile:

  • Întreruperea furnizării în localitatea Ungurei,
  • Întreruperea furnizării apei potabile, între orele 22.00-06.00, în urmatoarele localități:
  • comuna Fărău, comuna Cricău, comuna Berghin, comuna Ciugud,
  • comuna Valea Lungă

În urmatoarele localități furnizarea apei potabile se va efectua după următorul program:

  • 09.00-14.00 com Ohaba
  • 05.00-22.00 com Ighiu
  • 06.00-09.00 și 18.00-22.00- orașul Abrud- comuna Lopadea Noua (Asinip, Ciuguzel), comuna Hoparta (Silivaș, Turdaș, Spalnaca)-localitățile Unirea, Războieni și cele din apropierea orașului Ocna Mureș (Cisteiu de Mureș, Micoșlaca, Uioara de Sus, Fărău, Uioara de Jos, Noșlac, Captalan)

De asemenea, în comunele Cergau (satele Cergau Mare, Cergau Mic și Lupu), Roșia de Secaș (satele Roșia de Secaș și Tau), nu poate fi asigurată continuitatea alimentării cu apa potabilă a locuințelor aflate în zonele mai inalte.

Comuna Gârda de Sus ( Ghețari, Ocoale, Mununa, Hanasești, Dealu Frumos și Gârda Seacă), furnizarea se va face în functie de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare.

Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizării pot exista depașiri a valorii parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienții să folosească apa numai în scop menajer”, transmit reprezentații companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax