Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Efectelele clasificărilor din învăţământul superior: Demisie la conducerea Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea din Alba Iulia

Publicat

Recenta clasificare a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, ca instituţie centrată pe educaţie a tulburat spiritele în rândul decanilor de la facultăţile din cadrul instituţiei de învăţământ superior. Aceştia sunt nemulţumiţi de calificativul primit, iar primul care şi-a asumat răspunderea pentru rezultatele slabe reflectate în evaluarea realizată de Ministerul Educaţiei este decanul Facultăţii de Ştiinţe, Sorin Briciu.

Sorin Briciu a demisionat din funcţia administrativă pe care o deţinea în cadrul instituţiei de învăţământ. Fără a se consulta cu nimeni, acesta a prezentat conducerii universităţii mapa cu demisia din funcţia de decan, declarând în faţa colegilor că se consideră vinovat de clasificarea universităţii într-o categorie mai joasă şi că şi alţii ar trebui să îl urmeze. Potrivit rectorului Moise Achim, acesta şi-a prezentat demisia în luna septembrie.

În luarea acestei decizii, Sorin Briciu nu s-a consultat cu conducerea universităţii. „Sorin Briciu nu a dat semne până atunci că ar intenţiona să demisioneze, nu s-a consultat cu nimeni, ci doar a venit şi a prezentat mapa. Motivele invocate de dânsul sunt clasificarea Universităţii noastre în categoria universităţilor centrate pe educaţie. Aşa a considerat el că e mai bine şi că e nevoie să îşi asume această vină. În locul lui Sorin Briciu, a fost delegată ca decan Nicoleta Breaz, cea care ocupa până în prezent postul de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe”, a declarat rectorul Moise Achim.

Moise Achim a precizat că nu înţelege gestul lui Sorin Briciu, mai ales că ierarhizarea efectuată privind programele de studii oferite de universităţile din România a arătat că specializarea la care acesta preda, Contabilitate, a primit calificativul A, deci se numără printre cele mai apreciate. Achim Moise a mai explicat că, în ciuda zvonurilor apărute, niciunul dintre decanii facultăţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” nu a fost tras la răspundere pentru această clasificare şi nici nu a fost sfătuit să plece. Cel care a atras atenţia colegilor săi să îl urmeze prin demisie a fost Sorin Briciu.

Sorin Briciu a renunţat la funcţia administrativă de decan al Facultăţii de Ştiinţe, dar va rămâne în continuare profesor şi conducător de doctorat. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi decani ai facultăţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918”, sfătuiţi de Sorin Briciu să îşi asume vina şi să plece, aceştia nu au dat încă semne că ar intenţiona să demisioneze.

Acestea sunt doar primele reacţii apărute în urma clasificărilor realizate de Ministerul Educaţiei pentru a reflecta calitatea instituţiilor de învăţământ superior din România, ca urmare a dezastrului de la examenele susţinute de elevi în acest an. Rămâne de văzut ceva urma. Puteţi vedea ce calificative au primit specializările de la Universitatea noastră şi care sunt cele mai slabe, potrivit Asociaţiei Universităţilor Europene, aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristi

    vineri, 07.10.2011 at 05:54

    Parerea mea este ca a facut bine ce a facut. Dar sa fim seriosi… Nicoleta Breaz… sunt tare curios ce va iesi de acolo …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax