Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Efectul eliminării timbrului de mediu: Mașinile second-hand înmatriculate în țară au atins un nou record luna trecută

Publicat

coloana masini Comerțul cu mașini second hand din import a primit un impuls deosebit odată cu eliminarea timbrului de mediu. Astfel, luna trecută a adus un nou record de peste 67.000 de unități, de trei ori peste valoarea din februarie 2016. Datele remise de Direcția Înmatriculări (DRPCIV) către HotNews.ro arată că un nivel record a fost atins și de tranzacțiile cu mașini second-hand pe plan intern, peste 56.000.

Dispariția timbrului de mediu i-a făcut pe mulți dintre cei care au vândut în trecut mașina fără să facă acte să intre în legalitate. În plus, erau multe mașini la care timbrul de mediu făcea cât peste jumătate din valoarea vehiculului, iar acum și aceste mașini și-au găsit cumpărător.

Luna trecută s-au înmatriculat peste 67.400 de mașini second-hand din import, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât în luna a doua din 2016 și de patru ori mai mult decât în februarie 2015.

Datele lunare din ultimii zece ani privind înmatriculările de mașini second-hand din import arată că numai în două luni s-a depășit pragul de 50.000 unități: decembrie 2008 și martie 2009. În 2011 media lunară a fost de sub 8.000 de mașini, iar anul trecut august a fost luna de maxim, cu 31.000 unități.

O parte însemnată a mașinilor second hand înscrise în circulație după 1 februarie au mai mult de 15 ani vechime. De exemplu pe 1 februarie au fost înscrise peste 2.000 de astfel de mașini, iar între 1 și 7 februarie totalul a fost de peste 7.000 unități.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax