Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Efectul proiectului PSD privind reducerea unor pedepse: 6.000 de deținuți, eliberați din penitenciare

Publicat

Sindicaliștii gardienilor din penitenciare transmit un avertisment. Ei spun că cel puţin şase mii de detinuți vor fi puși în libertate, dacă proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu – referitor la reducerea unor pedepse – va fi votat.

Reprezentanții sindicali ai personalului din penitenciare sunt îngrijoraţi de propunserile din proiect, semnat de mai mulţi parlamentari PSD, care spun că persoanele condamnate până la trei ani de închisoare să facă detenţie la domiciliu, iar condamnaţii care au peste 60 de ani să iasă şi ei din închisoare, indiferent de pedeapsa pe care au primit-o. Din această categorie fac parte cel puţin şase mii de deţinuţi, din totalul de peste 23 de mii încarceraţi în prezent.

„La acest moment avem în sistemul penitenciar 4961 de condamnați la pedepse de până la 3 ani sau chiar de 3 ani. Totodată, mai avem 828 de condamnați cu vârsta peste 60 de ani. Cât despre cei cu boli grave sau incurabile, aici intrăm într-o zonă de relativitate (…) Deci avem o primă serie de 6.000 de condamnați din totalul de 23.500 de deținuți, care ar trebui puși de îndată în libertate în eventualitatea că această lege chiar se va produce”, precizează Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare.

„La acest prim pachet se va mai adăuga o serie încă necalculată, constituită din cei condamnați pentru fapte care acum sunt încriminate mai aspru, dar care prin noua lege ar fi pedepsiti cu… maxim 3 ani.

Deci în câteva serii succesive, luând în calcul și procentul de 70% de propuneri de liberare care trec de instanțe, pentru detenția non-europeană în mai puțin de 4 metri pătrați, dar și proiectul cu pedepsele alternative care încă mai levitează prin parlament în așteptarea unui alt moment propice, parcă întrezărim un peisaj macabru”, concluzionează sursa citată.

Citește și PSD, noi MODIFICĂRI la codurile penale. Ce se întâmplă cu pedepsele sub 3 ani și cele pentru luare de mită

sursa: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax