Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Efectul scăderii taxelor în România: Bogații devin mai bogați, săracii rămân săraci. STUDIU al Băncii Mondiale

Publicat

Scăderea taxelor în România au generat diferențe mai mari între săraci și bogați. În loc să îi ajute pe cetățenii vulnerabili să trăiască mai bine, reducerea TVA și a impozitului au venit mai degrabă în sprijinul celor cu venituri mai mari. Un studiu al Băncii Mondiale arată că măsurile adoptate de Guvern au dus la adâncirea inegalității între clasele sociale.

Românii o duc în continuare greu, în ciuda creșterii salariului minim și a scăderii anumitor taxe.

Un studiu al Bancii Mondiale arată că scăderea TVA la 19% și a impozitului pe venit de la 16 la 10% i-a facut pe cei bogați și mai bogați, pentru ca ei sunt cei care câștigă și consumă mai mult și a dus la adâncirea diferenței între săraci și bogați. Asta în condițiile în care, conform Eurostat, România este oricum a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană.

O simulare a Băncii Modiale arată că dacă Guvernul ar fi folosit jumătate din costul reducerii impozitul la 10% ca ajutoare în bani în domenii cheie precum sănătate și educație, nivelul sărăciei ar fi scăzut cu 1,4%. Însă, varianta aleasă de Executiv a dus nivelul sărăciei în jos cu doar 0,6 procente.

Specialiștii mai spun că ajutorarea populației vulnerabile ar fi înjumătățit totodată impactul asupra deficitului fiscal.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax