Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eficacitatea boosterului COVID-19 împotriva spitalizării scade semnificativ în a patra lună. Ce afect are asupra Omicron. STUDIU

Publicat

Eficacitatea celor trei doze de vaccin ARNm produse de Pfizer şi Moderna scade substanţial la patru luni după administrare, potrivit unui nou studiu publicat de Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor din SUA (CDC).

Eficacitatea celor trei doze de vaccin scade semnificativ după a patra lună.

Un nou studiu realizat de Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor (CDC) din SUA pe dozele de Pfizer şi Moderna confirmă durata maximă de protecţie după rapel.

„Descoperirea confirmă faptul că protecţia conferită de vaccinurile ARNm a scăzut în lunile de după primirea celei de-a treia doze de vaccin. Trebuie luat în considerare administrarea dozelor suplimentare pentru a susţine sau a îmbunătăţi protecţia”, au concluzionat autorii.

Eficacitatea dozei booster împotriva spitalizării a fost de 91% în primele două luni, dar a scăzut la 78% în a patra lună.

În cazul tulpinii Omicron, cifrele sunt în scădere: 87% la două luni după administrare şi la 66% în a patra lună.

Sursa: mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Stelian ion

    duminică, 13.02.2022 at 23:33

    Lasati-o mai moale,caci covidul e pe duca,dar au scazut drastic vânzarile la pfizer,nu e asa?

    • Dele ALLI

      marți, 15.02.2022 at 14:34

      Fratica , cred ca deja esti cipat! Lasa specialistii sa vorbeasca si nu mai emite „gandiri de valoare”:(. Pfizer produce si altceva decat vaccinuri asa ca nu te gandi tu la profitul lor!
      Mai bine te-ai gandi cati romani puteau fi salvati printr-o informare corecta si respectarea unor reguli sanitare de bun simt! Dar se pare ca am devenit un popor de nepasatori , ignoranti , care avem solutii la tot si care vrem cu orice pret sa fim in coada Europei!Deh…educatia…si „ocosagul”…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax