Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Electrica Furnizare, ”curentată” de OPC Alba cu 2 amenzi pentru că ar practica tarife ascunse. Furnizorul a pierdut în instanță

Publicat

contor curent

OPC Alba a amendat furnizorul de energie Electrica Furnizare pentru că ar practica tarife ascunse. 

Societatea Electrica Furnizare SA, prin filiala din Alba Iulia, a contestat amenda în instanță, dar a pierdut prima etapă a procesului.

Inspectorii OPC au reproșat furnizorului că în cadrul unui număr de 11 contracte analizate, cât şi în anexe, precizează la costul/preţul contractului doar tarifele privind livrarea energiei electrice. Constatarea a fost făcută în urmă cu câteva luni, în februarie 2021, cu prilejul liberalizării pieței.

În plus, inspectorii OPC au mai descoperit că nu au fost indicate şi costurile privitoare la certificatele verzi, accize, taxa privind contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă, care sunt plătibile de către consumator şi sunt incluse în costul total al serviciului.

În plus, furnizorul de energie nu a menționat explicit un preţ sau cost al abonamentului, susţinând doar că acesta este ”cel reglementat în oferta propusă”.

Furnizorul de energie electrică a primit două amenzi: una în valoare de 7.000 de lei şi cealaltă de 5.000 de lei. Le-a contestat în instanță dar a pierdut pe fond la Judecătoria Alba Iulia, printr-o sentință din 17 mai 2021.

Instanța a considerat că acţiunea operatorului de a nu menţiona toate costurile reale care ajung la beneficiar este o practică comercială considerată ca fiind ”omisiune înşelătoare”.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicare.

Sursă: Adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax