Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elena Lasconi este candidatul USR la alegerile prezidențiale. Rezultatul voturilor de la congresul extraordinar al partidului

Publicat

Elena Lasconi este candidatul USR la alegerile prezidențiale. USR a organizat, sâmbătă, un congres extraordinar în care au fost aleşi membrii Biroului Naţional şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Comisia Electorală a USR a validat, joi, candidaturile a trei membri ai partidului care s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale: Elena Lasconi, Dumitru Stanca, Octavian Berceanu.

Rezultatul voturilor:

  • Elena Lasconi (94,31%)
  • Dumitru Stanca (1,24%)
  • Octavian Berceanu (4,44%)

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024.

Dumitru Stanca are 59 de ani şi este cadru militar în rezervă, în prezent ofiţer de conformitate la o firmă privată din Bucureşti. Se ocupă de asigurarea conformităţii reglementărilor şi procedurilor interne cu legislaţia în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor.

Octavian-Alexandru Berceanu are 48 de ani şi este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiţii în proiectul PNERP Moldova şi coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier. A fost Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu în timpul guvernării PNL-USR, potrivit Agerpres.

Lasconi: apel la formațiunile politice de dreapta

”E un drum foarte greu, incredibil de greu, dar toată viaţa mea am ales drumul greu. Şi drumul greu mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Cred că e de bine, pentru că am ales acest drum dintr-un sentiment pozitiv, acela de iubire. Iubesc România cu toată fiinţa mea şi cred că şi voi, de asta vă aflaţi aici”, a afirmat Lasconi.

Preşedintele USR a făcut apel la formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR

„Este un moment foarte important. Am spus-o de pe 10 iunie, cred, de când am văzut acea hartă roşie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare dintre voi, fiecare român de bună credinţă îşi doreşte asta. Şi gândindu-mă la buna credinţă, fac apel la toate formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Spun asta pentru că singura soluţie de prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere”, a mai spus Elena Lasconi.

Alegeri pentru Biroul Național al partidului

Comisia electorală îşi va continua activitatea şi se va proceda la numărarea voturilor pentru componenţa Biroului Naţional al partidului.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că aproximativ 200 de persoane s-au înscris pentru un loc din cele 24 din Biroul Naţional, pe diverse liste sau independenţi.

Imediat după alegerile locale şi cele europarlamentare din 9 iunie, preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat demisia din fruntea partidului. După demisia acestuia şi-au depus candidatura pentru preşedinţia partidului zece membri USR, printre aceştia numărându-se Elena Lasconi şi Cristian Seidler.

În funcţia de preşedinte USR a fost aleasă Elena Lasconi, prin vot direct, de fiecare membru de partid, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

foto: captură video Facebook/USR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax