Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elena Udrea, 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Trebuie să se predea și va fi dusă în penitenciar. Decizie definitivă

Publicat

udrea

Un complet de cinci judecători a stabilit, joi, definitiv, să respingă definitiv căile extraordinare de atac introduse de Elena Udrea și Rudel Obreja în mega-dosarul Gala Bute, astfel că decizia definitivă a acestora de condamnare rămâne valabilă.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată. Decizia este definitivă. 

Citește și Elena Udrea, pe lista persoanelor date în urmărire de Poliția Română. A plecat din țară joi dimineața, înainte de condamnare

Citește și Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Autoritățile pregătesc formalitățile pentru a fi adusă în țară

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o condamnase în 2018 pe Elena Udrea la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, dar Udrea se afla atunci în Costa Rica, unde a cerut statutul de refugiat.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Marius Bulancea, care a anchetat modul în care a fost organizat din bani publici meciul de box din 2011 de la Romexpo dintre Lucian Bute și francezul Jean-Paul Mendy pentru centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Era pentru prima oară când Lucian Bute boxa în fața publicului român pentru o centură de campion în boxul profesionist.

Dosarul DNA a plecat de la investigația jurnalistică realizată de Gazeta Sporturilor.

Potrivit procurorilor DNA, citați de GSP, Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 07.04.2022 at 16:06

    Mare lucru. La cât a luat intr-un an şi ceva defilează pe bulevard împreună cu Vuitton. Reţetă folosită şi de alţi condamnaţi iluştrii. Ultimul cred că e Niculae care după cinci ani de condamnare, la nouă luni are cerere eliberare. Şi la ăsta nu i se refuză nimic. Sistemul e în toate.

  2. Petrov

    vineri, 08.04.2022 at 05:39

    O sa fie colega de celula cu Petrov ? Celula va avea doar un pat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax