Connect with us
Publicitate

POLITICA

Elena Udrea: Ministerul Fondurilor Europene va fi înființat în octombrie și va fi condus, cel mai probabil, de Leonard Orban

Publicat

Ministerul Fondurilor Europene va fi înfiinţat în luna octombrie, iar cel mai probabil va fi condus de Leonard Orban, a declarat, vineri, la Craiova, ministrul Elena Udrea.

Premierul Emil Boc a spus că acest minister ar trebui să se ocupe de coordonarea autorităţilor de management, astfel încât să fie o gestionare unică a fondurilor europene.

„Constituirea unei structuri guvernamentale care să coordoneze toate ministerele şi agenţiile care au atribuţii pe fonduri europene este necesară. Asupra acestui aspect am căzut de acord şi la nivelul coaliţiei, că este necesară o asemenea structură de coordonare a tuturor entităţilor care lucrează cu fonduri europene. În această toamnă vom merge mai departe cu implementarea acestei decizii, urmând să discutăm în coaliţie şi numele pe care-l vom propune pentru ocuparea fotoliului de ministru în Cabinet, precum şi graficul de implementare a acestei decizii”, a declarat Emil Boc, la începutul acestei săptămâni.

El a mai spus că aspectele concrete vor fi discutate la nivelul coaliţiei.

„E adevărat că un asemenea proiect l-am discutat cu preşedintele ţării, ştim cum ar trebui să arate, acum urmează să discutăm la nivelul coaliţiei aspectele practice şi concrete de implementare”, a conchis Boc.

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat, miercuri, că este necesară coordonarea pe orizontală a absorbţiei fondurilor europene, dar, întrebat dacă a discutat despre eventuala sa numire ca ministru, a refuzat să facă orice comentariu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax