Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elena Udrea și Ioana Băsescu au primit 8 și respectiv 5 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Publicat

udrea interpol

Elena Udrea a fost găsită vinovată pentru șapte fapte și a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare (6 ani de executat, plus un spor de 2 ani). Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. 

Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. În același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat.

Ioana Băsescu a fost găsită vinovată pentru trei fapte de corupție (o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani).

Sentințele pot fi atacate la Curtea Supremă. În plus, instanța a decis confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu.

Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 02.03.2021 at 13:52

    Se pare ca mai exista o bruma de decizie prin justitie. Iar confiscarea milionului de lei de la Udrea este un mizilic pentru ea. Acuma sa vedem cat taraganeaza Curtea solutia ?

  2. Rusinea

    marți, 02.03.2021 at 15:59

    Astea nu vor face puscarie ! Pariu ?!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax