Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, locul II la un concurs național dedicat eroilor. A scris povestea străbunicului său

Publicat

„Istoria nu se învaţă numai din cărţi, se descoperă şi se trăieşte și prin poveștile emoționante ale propriilor eroi”, spune elevul fruntaș David Nicoară de la Colegiul Militar din Alba Iulia. Elev în clasa a XI-a, acesta a obținut premiul II la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului național cu premii, „Eroul meu de ieri şi de azi”.

Câteva file de caiet pe care sunt așternute memoriile străbunicului, care a luptat în Al Doilea Război Mondial, l-au inspirat și motivat pe David să facă povestea acestuia cunoscută, transmit reprezentanții colegiului albaiulian.

Sub titlul „Jurnalul unui erou – Ioanăş Todorescu” și coordonarea profesorului de istorie Dan Anca, lucrarea a văzut lumina tiparului, iar veritabila poveste a ostașului român a devenit astfel nemuritoare.

„Încă din perioada copilăriei am fost fascinat de istorie și povești. Acest lucru se datorează străbunicului meu, care cu fiecare poveste pe care mi-o spunea reușea să îmi întărească interesul pentru poveștile trecutului. Odată cu moartea acestuia am primit în dar un lucru mai prețios decât orice comoară.

Memoriile strabunicului meu ca și ostaș în Armata Română. Îndemnat fiind de preotul paroh din sat, străbunicul consemnase memoriile într-un caiet, lăsând urmașilor săi o veritabilă poveste de viață, ce avea să însemne pentru mine inspiraţie dar și un model de viață demn de urmat.

Portretul său desprins din fotografii, dar și din memoria celor dragi, va rămâne o parte din temelia viitorului meu”, a mărturisit David.

sursa, foto: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax