Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul II și calificare la etapa națională a Olimpiadei „Gazeta Matematică”

Publicat

Elevul fruntaș Călin Hartzos din clasa a IX-a de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a calificat la etapa a III-a (națională) a Olimpiadei Naționale „Gazeta Matematică” 2020 – 2021. Călin a obținut premiul II la etapa a II-a a concursului, cu 19 puncte din 24, fiind singurul elev de clasa a IX-a din județul Alba, calificat în etapa următoare a olimpiadei de matematică.

Potrivit organizatorilor, Societatea de Științe Matematice din România, etapa a III-a a olimpiadei se va desfășura cu participarea fizică a elevilor în centre universitare din țară, la mijlocul lunii aprilie, în funcție de evoluția medicală.

Călin este pasionat încă de mic de științele exacte și a obținut în timpul gimnaziului numeroase premii la olimpiadele școlare și concursurile de profil. El spune că pentru a atinge performanța este nevoie de multă muncă, auto-motivație, concentrare şi obiective puternice. „Le mulțumesc doamnelor profesoare pentru că s-au ocupat de pregătirea mea. A fost nevoie de multă muncă încă de la începutul anului școlar, dar această calificare la etapa națională, a făcut ca tot efortul depus, să merite”, a spus elevul fruntaș Călin Hartzos.

Profesoara de matematică Iulia Bogdan-Todică se ocupă împreună cu prof. de matematică Anamaria Fuia de pregătirea lui Călin și spune despre el că este „un elev autodidact, foarte bine organizat și motivat. Are un mare potențial pe care vom încerca să-l maximizăm pe parcursul liceului”.

Călin a încheiat primul semestru al acestui an școlar cu cea mai mare medie la clasa a IX-a, această performanță clasându-l pe locul III în ierarhia mediilor la nivelul colegiului.

„Felicitări Călin, pentru această performanță, îți dorim mult succes în continuare!” au transmis reprezentanții colegiului militar albaiulian.

sursa, foto: Facebook (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cici1800

    joi, 01.04.2021 at 17:32

    in sfarsit un rezultat la o materie decenta si nu traznaile din trecut gen religie sau stiintele pamantului etc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax