Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elev de liceu din Alba, condamnat pentru trafic de droguri: Peste 650 de pastile de Xanax confiscate. Pedeapsa primită

Publicat

Un elev de liceu din Alba a fost recent condamnat pentru trafic de droguri. Decizia a venit în urma unui acord de recunoaștere a  vinovăției, acord admis în data de 2 februarie 2024. Motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe site-ul CSM. 

Tânărul acum elev în clasa a XI-a, în Blaj, a fost condamnat după ce a vândut mai multe pastile de alprazolam. Una dintre tranzacții a fost documentată de procurorii DIICOT Alba Iulia. Aceasta a avut loc 11 noiembrie 2022. Tânărul aflat lângă un liceu din Blaj a vândut cinci pastile de alprazolam unui alt minor.

Mică farmacie cu Xanax, confiscată

La percheziții a fost descoperită o mică farmacie. Peste 650 de pastile de alprazolam au fost descoperite. Alprazolam-ul este cunoscut de mare majoritate ca Xanax.

Xanax este o pastilă care se eliberază doar pe bază de rețetă, la recomandarea unui medic de familie, sau un medic specialist. În motivarea emisă de Tribunalul Alba nu este specificat faptul de unde avea minorul peste 650 de pastile de Xanax în casă.

Mai multe pastile de xanax luate cu alcool, sau simplu, induc o stare de euforie, de calm, sau de senzații psihotrope.

Magistrații au dispus confiscare a: 640 comprimate care conțin ca substanță activă alprazolam, 10 comprimate care conțin ca substanță activă alprazolam, 10 comprimate care conțin ca substanță activă zolpidem, 5 comprimate care conțin ca substanță activă zolpidem.

Pentru ce faptă a fost condamnat tânărul

Potrivit motivării instanței, tânărul a fost confirmat pentru tranzacția din 11 noiembrie 2022.

”În data de 11.11.2022, aflându-se în apropierea Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea din Blaj, inculpatul  i-a vândut minorului (…) droguri de risc, respectiv 5 comprimate care conțin ca substanță activă alprazolam, contra sumei de 30 lei”, au notat procurorii.

Pedeapsa primită

Elevul a încheiat alături de procurorul de caz un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a primit măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii constând în controlarea și îndrumarea minorului în cadrul programului său zilnic, pe o durată de 3 luni.

Momentan decizia nu a fost definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ionașcă

    duminică, 04.02.2024 at 21:05

    prea mica pentru o asemenea catitate pentru cite vieti a distrus nemernicul fara sa îi pese

  2. Ovidiu Muntean

    luni, 05.02.2024 at 09:56

    pastile de Xananx confiscate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax