Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Eleva sergent Alecsandra Man-Lup de la Colegiul Militar din Alba Iulia, Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă

Publicat

Eleva sergent Alecsandra Man-Lup, clasa a XII-a, din cadrul Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, a obținut cel mai mare punctaj din concurs și Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă.

Eleva a așteptat timp de doi ani o nouă participare la Olimpiada Națională de Limbi Romanice, Limba Spaniolă și toată așteptarea a meritat. Pentru această olimpiadă Alecsandra s-a pregătit individual și a concurat cu elevi din toată țara, inclusiv de la licee cu profil intensiv-bilingv.

Candidații bine pregătiți și importanța acestui concurs i-au provocat mari emoții, dar asta a motivat-o și mai mult în obținerea performanței.

Premiul I i-a adus bucurie și satisfacție, iar participarea la olimpiadă, experiențe de neuitat și prieteni pe care abia așteaptă să-i revadă.

„Dacă mi-ar fi spus cineva acum două săptămâni că voi lua Premiul I, m-aș fi uitat cu îndoială la el. Nu pentru că nu aveam încredere în mine, ci pentru că odată ajunsă la Târgu Jiu, am realizat că aveam în față concurenți pregătiți de profesori de limba spaniolă sau de la licee bilingve, fiind pe profil intensiv-bilingv, ceea ce mi-a creat o oarecare neliniște.

Totuși, am continuat să fac exact ce mi-am propus: să dau tot ce am mai bun. Surpriza a fost foarte mare mare atunci când am văzut că am obținut cel mai mare punctaj.

Mă bucur nespus de mult că am avut „adversari” bine pregătiți, deoarece cu cât concurența e mai mare, cu atât satisfacția e mai împlinitoare, iar datorită lor am fost și mai motivată. Am scris adversari între ghilimele pentru că suntem în acea ipostază doar pe hârtie, în rest suntem prieteni fără de care olimpiada ar fi rămas o simplă competiție.

Adevăratul premiu la orice olimpiadă, cred eu, sunt experiențele trăite, locurile și oamenii frumoși pe care îi cunoaștem și care ne devin prieteni. Într-adevăr, când te întorci acasă cu premiu, împlinirea e și mai mare, dar parcă nimic nu se compară cu prieteniile pe care le legi și prietenii pe care abia aștepți să îi revezi anul următor.

Din păcate, pandemia mi-a furat ocazia de a participa doi ani la rând la olimpiadă, dar mi s-a oferit această ultimă șansă și mă bucur că am reușit să închei această etapă din viața mea, colegiul militar, în cel mai frumos mod posibil”, a mărturisit Alecsandra, potrivit unei postări pe Facebook-ul unității de învățământ.

sursa foto: Facebook Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax