Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Eleva sergent Daria Prața de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Economie

Publicat

Eleva sergent Daria Prața din clasa a XI-a de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a obținut Premiul I la Economie la faza județeană a olimpiadei, premiu care i-a adus calificarea la etapa națională.

Și la celelalte discipline din sfera științelor socio-umane, elevii colegiului militar albaiulian au înregistrat performanțe la etapa județeană a olimpiadei: trei Premii II, obținute de eleva sergent Alexandra Pop, clasa a XII-a, la Filosofie, eleva caporal Alexandra Kiss, clasa a XI-a, la Psihologie și elevul caporal Emanuel Tudor, clasa a IX-a, la Logică, argumentare și comunicare.

Studiul disciplinelor socio-umane permite elevilor să înțeleagă mai bine lumea și complexitatea umană, să își dezvolte gândirea critică și capacitatea de a argumenta, să își creeze personalitatea și să se integreze în relațiile sociale actuale. În Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” elevii arată interes față de aceste discipline, care îi ajută să perceapă corect ce se întâmplă în jurul lor din perspective economice, sociale și spirituale.

Sub coordonarea prof. e Simina Dura, elevii care dovedesc înclinații și aptitudini pentru disciplinele din sfera socio-umană, reușesc să obțină rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile de profil.

Arătând pasiune și înclinație pentru domeniul economiei, Daria a acceptat provocarea de a-și valorifica potențialul și cunoștințele, iar prin studiu aprofundat a reușit să obțină această performanță.

„Încă de la începutul clasei a XI-a, în prima oră de economie, m-au atras informațiile primite de la doamna profesoară și aveam o plăcere să rezolv problemele. Mereu eram dornică să ies la tablă, iar la propunerea doamnei profesoare am decis să particip la această olimpiadă. Munca depusă și înclinația mea pentru această disciplină se reflectă în rezultatele obținute. Pentru mine, acest concurs a fost o experiență de neuitat și sunt mândră că prin reușita mea voi putea reprezenta colegiul la etapa națională”, a spus eleva sergent Daria Prața.

sursa: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax