Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, într-un schimb de experiență în Suedia. Ateliere practice, activități sportive și vizite de documentare

Publicat

DSCN2338 În perioada 9-13 mai, delegația Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, formată din elev plt. maj. Darian Grosu, elev sg. Cosmin Crețu, elev cap. Alexandra Burz și elev cap. Andrei Klett, însoțită de către comandantul colegiului, colonel Marcel Domșa și profesorii Paraschiva Fărcaș și Alina Chiorean, a participat la ultima reuniune de proiect multilateral de la Boras, Suedia.

Programul reuniunii a cuprins ateliere practice, activități sportive, vizite de documentare precum și o expoziție cu produsele finale din cadul activităților realizate la nivel de proiect în toate cele 7 reuniuni ce s-au defășurat pe parcursul celor doi ani de activitate.

În prima zi a reuniunii oaspeții au avut ocazia să observe popularitatea de care se bucură sportul și activitățile în aer liber în Suedia. Boras a fost gazda unei competiții pe echipe destinată tuturor celor ce doreau să facă mișcare, iar probele îmbinau sportul cu amuzamentul, promovând stilul de viață sănătos.

Apoi, duminică, 10 mai, a fost vizitat orașul Goteborg, participanții au văzut, la cald, stilul de viață suedez și modul în care clima și spațiul geografic au influențat evoluția civilizației suedeze de-a lungul timpului.

A treia zi de proiect a fost dedicată activităților în școală. Elevii și profesorii au participat la cursuri și activități în aer liber reușind să socializeze și să se bucure de beneficiile pe care sportul le aduce sănătății fizice și mintale. Cadrele didactice au participat la reuniuni de lucru pe tema managementului educațional și a managementului de proiect, s-a realizat un bilanț al proiectului și s-a prezentat rezultatul chestionarelor de impact aplicate la finalul proiectului. Acestea au scos în evidență faptul că proiectul a contribuit la schimbarea stilului de viață al elevilor, cadrelor didactice și părinților și, totodată, la crearea unor legături de prietenie și colaborare.

A patra zi a fost dedicată atelierelor practice, unde participanții au învățat câteva din secretele stilului de viață suedez și aplicarea acestora în viața de zi cu zi. Oaspeții au participat și la lecțile de prim ajutor în caz de înec iar la finalul zilei au socializat în cadrul unei întâlniri cu părinții și reprezentanții comunității locale, urmărind proiecții de filme și fotografii realizate în cadrul proiectului.

Putem spune că, obiectivele stabilite au fost atinse. Încă de la început proiectul a reușit să aducă schimbări în modul de viață al elevilor, părinților și cadrelor didactice. În toate instituțiile partenere s-a acordat o mai mare atenție activității fizice a elevilor dar și a personalului, s-au organizat activități de prevenire a bolilor de nutriție, consumului de droguri și expoziții cu rezultatele proiectului.

Proiectul multilateral Comenius „Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Balance” se derulează în perioada 2013-2015 și își propune să identifice problemele cu care tinerii de astăzi se confruntă și să găsească soluții pentru a pune în practică celebrul dicton latin în societatea contemporană. Sunt vizate toate aspectele unei vieți sănătoase: activitate fizică, alimentație, gândire pozitivă, igienă etc.

Pe parcursul celor 6 reuniuni de proiect care s-au derulat până în prezent, instituțiile partenere au elaborat  produse de proiect precum logo-ul proiectului, pagina web, ghidul pentru o viață sănătoasă, revista proiectului, galerie foto, jurnalul proiectului, chestionare despre modul de viață al tinerilor, chestionare de evaluare a proiectului. Activitățile desfășurate în cadrul acestui parteneriat sunt finanțate în totalitate de către Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe tot parcursul vieții.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax