Eveniment
Concursul de Alimentație Sănătoasă, organizat la Colegiul Economic din Alba Iulia. Ce preparate tradiționale au gătit elevii

Concursul de Alimentație Sănătoasă, organizat la Colegiul Economic din Alba Iulia. Ce preparate tradiționale au gătit elevii.
Concursul de Nutriție și Alimentație Sănătoasă, organizat în cadrul proiectului CULINARIADA, ediția a VI-a, etapa județeană, s-a desfășurat pe 20 martie 2025 la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia.
Evenimentul a inclus și o expoziție gastronomică în cadrul secțiunii „Preparate tradiționale locale și zonale”, unde echipele participante și profesorii coordonatori au avut ocazia să-și prezinte creațiile culinare.
Au concurat 14 echipe din Alba și de la liceul tehnologic ID Lăzărescu Cugir, care au pregătit câte un preparat de bază și câte un desert tradițional specific zonei. Acestea au impresionat prin armonia culorilor, gusturilor și tehnicilor folosite și au oferit un adevărat spectacol gastronomic.
Juriul, format din profesori și specialiști în domeniu, a evaluat preparatele în funcție de gust, aspect, autenticitatea rețetelor și tehnica de preparare.
Comisia a desemnat două echipe câștigătoare ale locului I.
Prima echipă, formată din elevii Onilă Alessandro și Dat Alin, a impresionat cu preparatul „Tocănița muerii și cartofi răntăliți”, iar la desert, cu „Prăjitura Săracului”, un preparat tradițional din zona Mogoș, Munții Apuseni. Aceștia au fost coordonați de profesorul Popi Adrian.
A doua echipă, formată din elevele Stupinean Andreea și Suciu-Vasile Anamaria, a câștigat cu desertul „Papanași”. Acest preparat a fost coordonat de Moghiroiu Ana.
Elevii câștigători vor reprezenta județul la etapa națională, care va avea loc în aprilie la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuță” Șendriceni, Botoșani.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News