Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevi de la Colegiul Național ”HCC” din Alba Iulia au învățat cum sunt gestionate urgențele prin 112. Atelier interactiv STS

Publicat

Elevi din clasele IX-XI de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au avut oportunitatea să cunoască cum sunt gestionate urgențele, atunci atunci când sună la 112. Au participat la un atelier interactiv, organizat de STS, în parteneriat cu alte instituții locale.

Potrivit reprezentanților colegiului, elevii au aflat de la operatorii STS care sunt situațiile pentru care trebuie să apeleze numărul unic și care sunt cazurile non-urgente.

De asemenea, au aflat cum este operat un apel, cum se face localizarea și care sunt informațiile esențiale pe care ei trebuie să le comunice.

Le-a fost prezentată și aplicația Apel 112, cu funcționalitățile acesteia.

Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

„Pe 11 februarie, în fiecare an, marcăm Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112, număr unic pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la care sună cei care au nevoie de ajutorul agențiilor specializate de intervenție: Ambulanță, Pompieri, Poliție, Jandarmerie și Salvamont.

În acest context, elevii Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia din clasele IX-XI, au participat la un atelier interactiv în care s-au familiarizat cu modul în care sunt gestionate urgențele atunci când sună la 112.

Totodată în cadrul evenimentului a avut loc și o simulare a unui apel la 112”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

Sesiunea de informare și exercițiul practic au fost organizate de către Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, în parteneriat cu:

  • Inspectoratul Școlar Județean Alba
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Alba
  • Inspectoratul Județean de Poliție Alba
  • Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba
  • Serviciul de Ambulanță Județean Alba
  • Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax