Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevi de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia au donat fructe şi legume persoanelor defavorizate

Publicat

Elevi de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia, alături de profesori, au desfăşurat în această săptămână o acţiune de voluntariat. Au donat legume şi fructe, persoanelor defavorizate.

Elevii claselor pregătitoare, I, a II-a și a III-a  si a IV-a de la Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, coordonați de profesorii pentru învățământul primar (Gheorghe Mărginean, Adriana Lucia Mărginean, Otilia Barabaș, Maria Simona Breaz,  Delia Balea, Ileana Brudașcă , Marinela Savu, Rodica Lupea, Otilia Horeanga, Vasile Bărbat, Balog Ildiko, Adriana Toma, Elisabeta Bolca, Ofelia Corpodean, Elvira Lupea, Traian Onea, Cristina Neamţ, Carmen Macarie, Delia Vîlceanu, Cristina Iosif, Mirela Benchea, Alexandra Petruse, Ana Baciu, Mioara Popa, Roxana Stoia) şi elevii claselor V-VIII împreună cu consilierul educativ prof. Liana Muntean, diriginţi şi profesori, au desfășurat, în perioada 20 – 24 noiembrie, o acțiune de voluntariat sub genericul ”Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Acțiunea este cuprinsă în Calendarul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, transmite directorul școlii, prof. Ramona Popa.

Fructele și legumele au fost dăruite, la fel ca în fiecare an, copiilor de la casa parohială de tip familial ” Izvorul Tămăduirii” a preotului Ioan Dan, celor de la Grădiniţa “Riţa Gărgăriţa” şi persoanelor de la căminul pentru vârstnici din Bărăbanţ şi Aşezământul “Simion Ştefan Stremţ”. Acţiunea a fost menită să evidenţieze perceperea voluntariatului ca o reacție de empatie pentru persoanele defavorizate şi a inclus stabilirea unor acțiuni educative comune a elevilor școlii cu copiii din Oarda şi participarea părinților elevilor școlii la acțiuni comunitare.

“Toți cei implicați în proiect au arătat, încă o dată, că la pasă de acei copii lipsiți de căldura familiei lor. Aceste gesturi de bunăvoință contribuie la formarea personalității cetățeanului european responsabil și altruist de mâine”, transmit reprezentanţii şcolii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax