Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevi de Liceul Tehnologic Agricol din Ciumbrud au petrecut o zi în Penitenciarul Aiud. Experiment pentru responsabilizarea tinerilor

Publicat

penitenciarul-aiudElevi ai Liceului Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” din Ciumbrud au petrecut o zi în Penitenciarul Aiud. Acținea s-a desfăşurat vineri şi face parte dintr-un proiect al cărui obiectiv general a fost prevenirea primară a delincvenţei şi infracţionalităţii în rândul tinerilor.

Participanţii au fost atât elevi cu tendinţe sau comportamente deviante, cât şi elevi buni la învăţătură, din dorinţa de a disemina experienţa din perspective cât mai diferite.

Acţiunea a fost precedată de o perioadă de pregătire a tinerilor selecţionaţi, derulată de către instituţia de învăţământ şi a vizat prezentarea proiectului, a penitenciarului (material video), precum şi exprimarea aşteptărilor elevilor cu privire la participarea la proiect.

Participanţii au experimentat direct, cu acordul lor şi al părinţilor, o zi de detenţie ce a cuprins: transport cu mijloc auto specific penitenciarului, întocmirea dosarului individual (amprentare, fotografiere, întocmirea fişei de cameră, percheziţie sumară, preluarea obiectelor interzise), vizită medicală sumară, anunţarea telefonică a familiei, repartizarea pe camere, masa de prânz, plimbare, o activitate educativă.

La finalul acţiunii, elevii au avut prilejul de a-şi exprima trăirile avute de-a lungul zilei în cadrul unei activităţi de grup moderată de echipa de proiect. Concluziile finale au vizat responsabilizarea tinerilor în luarea deciziilor proprii, consolidarea informaţiilor corecte privind privarea de libertate şi condiţiile reale de viaţă din penitenciar, sensibilizarea în ceea ce priveşte valoarea libertăţii.

Elevii participanţi vor contribui la diseminarea rezultatelor proiectului prin împărtăşirea experienţelor proprii colegilor, în cadrul orelor de dirigenţie şi a evenimentelor organizate de instituţia de învăţământ. De asemenea, vor întocmi o scrisoare adresată directorului aşezământului de deţinere în cuprinsul căreia vor face şi sugestii de îmbunătăţire a activităţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax