Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii ar putea să nu mai facă de serviciu de școală. Ministrul Educației: La începutul anului școlar vom putea să eliminăm noţiunea

Publicat

elevi

elevi1 Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat vineri că îşi propune ca, din septembrie, noţiunea elevului de serviciu pe şcoală să dispară, iar de accesul în unitatea de învăţământ să se ocupe un cadru didactic auxiliar, mai ales că este posibil ca unele primării să nu mai finanţeze asigurarea pazei.

„Vă mărturisesc că nu sunt susţinător al acelui elev de serviciu. Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară, ca noţiune. Pentru că scoatem un elev din timpul actului de educaţie ca să facă intrare-ieşire. Cred că putem găsi la nivelul unităţilor de învăţământ cadre didactice auxiliare care să stea la poartă şi să facă evidenţa elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expuşi dacă nu avem pază în şcoală. Eu cred că la începutul anului şcolar vom putea să eliminăm noţiunea de elev de serviciu pe şcoală. Elevul e trimis la şcoală să facă ore, există suficient personal care poate să se ocupe de accesul în şcoală”, a declarat Liviu Pop în cadrul festivităţii de absolvire a promoţiei 2017 a Academiei Forţelor Tereste din Sibiu.

Ministrul Educaţiei s-a arătat îngrijorat de faptul că o parte din primării au anunţat că nu vor să mai asigure paza în şcoli pe timpul zilei, ci numai după terminarea orelor să asigure paza unităţii de învăţământ.

„Avem şi noi semnale că există autorităţi locale care renunţă la paza elevilor, ei spunând că trebuie să păzească numai patrimoniul, nu şi elevii. Dar strategia privind combaterea violenţei în şcoli e o strategie semnată şi de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi Ministerul de Finanţe. În aceste situaţii trebuie găsite soluţii comune, atât în timpul orelor, cât şi în afară actului educaţional. Vom analiza unde se duc banii Consilului Local dacă nu îşi mai permit să păzească şcoala în timpul actului educaţional, iar noi vom face o radiografie la nivelul Ministerului Educaţiei pentru a vedea cum asigurăm paza copiilor. E obligatoriu să avem sistem securizat, paşii se fac, sper că autorităţile locale să înţeleagă că avem nevoie de pază în şcoală. Cred că autorităţile locale vor rezolva această problema până în 11 septembrie”, a mai spus Liviu Pop.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax