Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii care au picat Bacalaureatul de două ori, vor plăti 230 de lei la a treia încercare. Vezi calendarul examenului

Publicat

Elevii din promoții anterioare, care au susținut de cel puțin două ori examenul de Bacalaureat dar nu au reușit să îl promoveze vor plăti în acest an o taxă de 230 de lei dacă se prezintă la toate probele, potrivit unei note a Ministerului Educației. În cazul în care candidații nu vor participa la tot examenul, suma pe care aceștia trebuie să o plăteasca va fi stabilită diferențiat, în funcție de numărul de probe susținute, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare evaluării fiecărui absolvent.

Taxa este valabilă și pentru candidații proveniți din învățământul particular. Nivelul taxei este similar cu cel de anul trecut.

Înscrierea candidaților pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc între 27 și 31 mai. Prima probă a examenului, cea pentru evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, va avea loc în perioada 10-12 iunie.

A doua probă, cea pentru evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, este programată pentru perioada 12-14 iunie. Proba pentru evaluarea competențelor digitale va avea loc între 17 și 21 iunie, iar cea pentru evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă internațională, între 25 și 28 iunie.

Probele scrise vor începe pe data de 1 iulie, cu limba și literatura română. Va urma pe 2 iulie proba scrisă la limba și literatura maternă, iar pe 3 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului și specializării este programată pentru data de 5 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 8 iulie, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi. Rezolvarea contestațiilor va avea loc între 9 și 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax