Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii care nu merg la şcoală ar putea rămâne fără alocații. Băsescu, îngrozit de numărul mare al analfabeților din rândul etniei romilor

Publicat

Preşedintele Traian Băsescu a găsit metoda prin care să reducă absenteismul școlar și numărul analfabeților din rândul copiilor de etnie romă. Acesta a declarat pe postul TV Digi 24 că ar putea ajunge până la sistarea alocaţiilor pentru elevii care nu merg la şcoală. 

Această măsură ar putea fi luată, deoarece Traian Băsescu consideră că structura populaţiei se schimbă rapid, iar elevii de etnie romă vor trebui să fie la fel de bine instruiţi ca elevii majoritari. „Se schimbă structura populaţiei şi viteza va fi tot mai mare. Mă îngrozeşte şi de ce deschid acest subiect: se va menţine situaţia şi va trebui ca generaţia care vine să ţină un număr mult mai mare de pensionari. Dacă scade generaţia tânără, cum să ţii un număr mult mai mare de pensionari?”, a spus Băsescu, pentru Digi 24.ro.

Prin această măsură, preşedintele consideră că elevii vor fi nevoiţi să meargă la şcoală pentru a nu-şi pierde alocaţia. „Un lucru este clar, dacă nu se schimbă tendinţa, şi nu pot fi optimist, trebuie să facem să meargă la şcoală copiii romi şi aş merge până la a sista alocaţia pentru copii dacă nu se duc la şcoală. Dacă se menţine tendinţa, această minoritate va deveni destul de consistentă şi trebuie să fie la fel de instruită ca şi majoritarii. Trebuie făcut ceva”, a spus Băsescu.

În acest moment, alocaţia unui elev este în valoare de 42 de lei lunar şi o primesc toţi elevii, indiferent de vârstă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax