Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii care visează la o carieră militară se pot înscrie la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Care sunt etapele

Publicat

Elevii care în această vară își finalizează studiile gimnaziale și își doresc să urmeze o carieră militară se pot înscrie la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și la alte patru colegii militare din țară. Informații suplimentare se pot obține de la biroul de informare – recrutare al Centrului Militar Județean Alba, aflat pe strada Regina Maria, nr. 6, Alba Iulia, telefon 0258.812291. 

Potrivit reprezentanților Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, elevii de gimnaziu care vor să devină elevi militari trebuie să parcurgă următoarele etape:

  • înscriere;
  • selecție;
  • examinare medicală;
  • întocmirea dosarului de candidat și finalizarea recrutării;
  • concursul de admitere.

Primul pas pe care elevii interesați trebuie să-l facă este să se adreseze birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare care funcționează în fiecare județ și sector al municipiului București. Aici vor primi informații privind oferta educațională, condițiile de recrutare, selecție și admitere.

Adresele și numerele de telefon sunt disponibile AICI.

Înscrierea candidaților se poate face prin contactarea telefonică a birourilor informare recrutare sau prin completarea electronic a unei cereri de înscriere.

După înscriere, urmează susţinerea probelor de selecţie care constau în probe psihologice, probe sportive (traseul utilitar aplicativ – vezi schema și alergare de rezistență) și interviul de evaluare finală.

Candidații declarați „admis” la probele de selecție vor efectua examinarea medicală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax