Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor avea manuale gratuite, în septembrie. Ministerul Educației a finalizat negocierile cu editurile

Publicat

elevi

manuale deschidere an scolar Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice anunață că finalizat negocierile cu editurile iar din toamnă, elevii claselor a XI-a și a XII-a vor primi gratuit manuale, în total urmând să fie achiziționate peste 3,3 milioane de cărți, dintr-un necesar de 3,6 milioane de manuale. Suma de achiziţie este de 30 milioane lei.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a finalizat negocierile cu editurile care deţin manuale şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a în portofoliile lor editoriale.

„În urma aprobării de către ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, Ministerul Educaţiei achiziţionează necesarul total de circa 3.600.000 de manuale. Pentru 3.300.000 de titluri, oferta fermă a editurilor, negociată săptămâna trecută, acoperă solicitările unităţilor de învăţământ. Pentru alte circa 300.000 de titluri, şcolile vor alege dintre manualele pentru care există ofertă fermă iar ministerul le va achiziţiona. Suma totală de achiziţie negociată şi agreată este de aproximativ 30 milioane lei”, anunță un comunicat al Ministerului Educației.

Potrivit ministerului, în cursul acestei săptămâni, editurile vor primi comenzi ferme, iar contractele vor fi semnate săptămâna viitoare de fiecare inspectorat şcolar judeţean.

„Negocierile si celelalte demersuri în vederea asigurării manualelor şcolare gratuite pentru elevii din ciclul superior al liceului, în anul școlar 2016-2017, sunt coordonate de secretarii de stat Monica Cristina Anisie si Gabriel Liviu Ispas”, se mai precizează în comunicat.

Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a solicitat celor doi secretari de stat să dispună toate măsurile necesare pentru finalizarea acestui proces în termenele asumate, astfel încât la începutul anului şcolar 2016-2017 toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.

sursa: edu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax