Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevii clubului de programare de Ighiu au urcat pe podium la o competiție de IT, susținută la Cluj

Publicat

Elevii clubului de programare și IT ”Lions Code Kids Ighiu” de la Biblioteca Comunală din Ighiu au fost prezenți pentru prima dată la un târg de știință, s-au întors acasă cu un premiu trei și cu o mențiune.

Coderi din 3 județe s-au întâlnit la Târgul Regional de Știință ”CODE Kids Fest Cluj” 2023.

Clubul Lions Code Kids de la Biblioteca Comunală Ighiu, din județul Alba a reușit să câștige premiul 3 și mențiune pentru cele două proiecte inovatoare prezentate.
Proiectele prezentate, având ca temă rezolvarea unei probleme comunitare, au rolul de a stimula inovația, schimbul de idei și încurajează comunicarea, colaborarea și munca în echipă.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului ”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”.

Proiectul are ca scop crearea unei mișcări naționale de coding și STEM în care copii, tineri, bibliotecari și voluntari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

”Ne-am bucurat din plin de această experiență nemaipomenită și avem certitudinea că anul viitor ne vom prezenta cu proiecte și mai interesante.

Ne dorim ca prin aceste activități și ateliere de formare să deschidem o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie”, a precizat într-un comunicat de presă, Angela Petruța-bibliotecar al Bibliotecii Comunale Ighiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax