Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Elevii Colegiului “Avram Iancu” din Câmpeni susţin bacalaureatul de tip francofon

Publicat

Colegiul Naţional ,,Avram Iancu” Câmpeni a intrat în programul instituţiilor de învãţãmânt care susţin examenul de bacalaureat de tip francofon. Acest lucru le permite elevilor din clasele de filologie să susţină la unele discipline examenul de bacalaureat în limba franceză. Mai exact, elevii francofoni vor mai susţine, în plus faţă de colegii lor de şcoală, examenul scris în limba franceză, la alegere, la o una dintre materiile: istorie, geografie, economie, informatică, matematică, fizică, chimie şi biologie.

Conducerea înstituţiei şcolare a parcurs deja mai multe etape de colaborare cu Ambasada Franţei şi cu Centrul Cultural Francez de la Cluj, proiectul fiind deja implementat la clasa a XI-a Ştiinţe Sociale.

Directorului adjunct, profesor Roxana Bodea, implicată în acest proiect, a precizat pentru alba24.ro că un număr de 30 de elevi din clasa XI-a se pregătesc de mai mult timp pentru proba anticipată, care va consta în susţinerea unui proiect pregătit pe parcursul anului şcolar. Doar cei care vor trece testul vor putea susţine bacalaureatul francofon.

Aceasta a mai spus că avantajele acestui tip de bacalaureat sunt ca că elevii vor primi o diplomă specială – Bacalaureat bilingv- francofon – ceea ce le va permite urmarea cursurilor la universităţi europene, fără a mai susţine teste suplimentare de limba franceză.

Bacalaureatul bilingv în franceză a fost introdus în septembrie 2006, în urma unui acord interguvernamental bilateral. În prima sesiune a acestui bac – adica iulie 2008, aproximativ 400 de elevi din toată ţara au obţinut diploma, procentul de reusită fiind de 98 %.

În judeţul nostru, se mai susţine acest tip de bacalaureat la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax