Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, confirmați cu COVID-19 la începerea anului școlar, s-au vindecat și s-au întors la ore

Publicat

Elevii Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia depistaţi cu COVID-19 cu o zi înainte de începerea anului şcolar s-au vindecat şi s-au reîntors la ore.

Cursurile de la colegiu se desfăşoară pentru toţi liceenii în sistemul clasic, după scenariul verde. Purtătorul de cuvânt al Colegiului, Ioana Popa, a declarat, miercuri, că nu a fost identificat niciun alt caz printre contacţii direcţi ai elevilor care au fost infectați, respectiv colegii de dormitor. Toți cotacții au stat în izolare, informează Agerpres.

Ioana Popa a adăugat că elevii sunt monitorizaţi zilnic şi, în cazul apariţiei a mai mult de trei simptome specifice bolilor de sezon, ei sunt testaţi de către DSP pentru COVID-19.

Chiar cu o zi înainte de începerea şcolii, au fost depistaţi pozitiv trei elevi de clasa a IX-a, din Alba, Maramureş şi Mureş, şi unul de clasa a XII-a, din Bistriţa Năsăud.

Cei patru elevi, care erau asimptomatici, au fost preluaţi de părinţi şi izolaţi acasă până când s-au vindecat.

Contacţii acestora, aproximativ 40 de colegi de dormitor, au fost şi ei în carantină, dar în internatul colegiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax