Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Elevii Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni au participat la a doua etapă a concursului de eseuri pe tema „Experienţa mea privind discriminarea”

Publicat

elevi

La Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni s-a desfăşurat săptămâna trecută partea a doua a dezbaterilor a concursului de eseuri „Experienţa mea privind discriminarea”. Activităţile au debutat cu vizionarea filmului „O clasă divizată”, urmată de o dezbatere pe tema discriminării moderată de Claudiu Stefani din partea Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Munţilor Apuseni (ADEMA), Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Regiunii Centru (PROCEN) şi Fundaţia ADESOR în parteneriat cu instituţia de învăţământ menţionată. În cadrul finalei a concursului de eseuri au participat Nicolae Corcheş, profesor la Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni şi Claudiu Stefani, din partea Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

În baza cunoştinţelor acumulate, elevii au scris eseuri despre experienţa personală a acestora referitoare la discriminare de sex, gen, rasă. Participanţii au fost elevii claselor cu profil umanist din cadrul liceului.

Premiile au fost decernate de către Maria Oprea, preşedinta comitetului de părinţi al colegiului şi Virgil Hanţiu, preşedintele Asociaţiilor ADEMA şi PROCEN. Activitatea se încadrează într-un program de conştientizare a prejudecăţilor şi practicilor discriminatorii în rândul elevilor de liceu derulat de Asociația ADEMA Câmpeni în parteneriat cu PROCEN Alba Iulia şi care au debutat în cadrul activităţilor şcolare desfăşurate în săptămâna „Şcoala altfel”.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax