Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii cu ”10 pe linie” la Evaluarea Națională și BACALAUREAT vor primi stimulente financiare de la Guvern


Publicat

Peste 1.200 de elevi are au încheiat cu ”10 pe linie” examenele de Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, vor primi stimulente financiare. Guvernul a adoptat joi seara o Hotărâre prin care le acordă câte 1000 de lei, elevilor care au media generală 10 la examenele de Evaluare Naţională. Elevii care au încheiat cu media 10 exemenele de la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei.

„Executivul a aprobat astăzi, 27 august, Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale.
Astfel, 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidaţi cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat, opt candidaţi au susţinut testul de maturitate în sistem german”, a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanţa de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării.

Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România – principiul calităţii. Acesta se subsumează viziunii şi strategiei din proiectul „România Educată”.”, au susţinut reprezentanţii Ministerului Educaţiei.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT în Alba Iulia. Copil lovit de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni

Publicat

Un copil de 10 ani a fost rănit într-un accident rutier petrecut joi după-amiaza pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia.

Din primele date, minorul traversa strada prin loc permis, semnalizat corespunzător, în momentul în care a fost acroșat de un autoturism.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Țeapă cu materiale erotice în Alba. Cum au înșelat doi tineri, patru persoane și le-au luat 60.000 de lei de pe carduri

Publicat

mascati, politie

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști, după ce ar fi prejudiciat 4 persoane din județul Alba, cu 60.000 de lei. Aceștia le-ar fi promis că o să le pună la dispoziție materiale cu conținut erotic, în schimbul datelor cardurilor bancare sau unor fotografii cu aceste date.

Potrivit IPJ Alba, la data de 30 septembrie 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Alba au reținut doi bărbați, de 26 și 36 de ani, ambii din județul Timiș, bănuiți de efectuarea de operațiuni financiare, în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

În perioada iulie – septembrie 2020, după ce ar fi publicat anunțuri matrimoniale pe un site, persoanele bănuite ar fi avut discuții, prin intermediul unei aplicații de socializare, cu patru bărbați din județul Alba, pe care i-ar fi determinat sa le transmită datele cardurilor bancare sau chiar fotografii cu aceste date.

După ce persoanele ar fi promis bărbaților că o să le pună la dispoziție materiale cu conținut erotic, s-ar fi folosit în mod ilegal de datele obținute, le-ar fi asociat unor aplicații mobile și le-ar fi folosit pentru diferite plăți și chiar tranzacții financiare.

Victimele ar fi fost prejudiciate cu 60.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiș, au efectuat, la data de 29 septembrie 2020, două percheziții domiciliare, la locuințele celor doi bărbați.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost indisponibilizați 69.900 de lei, fiind ridicate telefoane mobile și carduri.

În cursul zilei de azi, 1 octombrie, persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea de măsuri legale.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de locuri din spitalele județului Alba. Cum se pregătesc autoritățile pentru creșterea numărului de infectări

Publicat

În județul Alba există în spitale 192 de locuri pentru pacienții COVID. Dintre acestea, aproximativ 32 sunt încă libere, spune prefectul de Alba, Nicolae Albu, contactat de Alba24.

Acesta a adăugat că în cazul în care este nevoie, numărul lor se poate suplimenta cu încă cel puțin 20, iar autoritățile județene sunt pregătite să crească numărul total cu încă 10%, prin reamenajarea spațiilor existente. Situația locurilor este însă dinamică și se schimbă de la o zi la alta. 

În Alba Iulia, la Spitalul Județean de Urgență nu mai sunt locuri nici la ATI, nici la Secția de Infecțioase care tratează bolnavii COVID. Autoritățile spun însă că există varianta suplimentării cu 4 paturi la ATI, dacă va fi cazul.

Locuri în spitalele din județ:

Abrud: 25 locuri – 2 libere

Sebeș: 14 locuri – 7 libere

Alba Iulia: 49 locuri – libere 0

Blaj: 24 locuri – 8 libere

Cugir: 16 locuri – 4 libere

Aiud Spitalul de Pnreumoftiziologie: 26 locuri – 3 libere

Aiud Spitalul Municioal: 8 locuri – 0 libere

Sebeș, Secția de Pediatrie: 8 libere

La Abrud există câteva containere în care sunt amenajate 28 de locuri, momentan libere, dar care pot fi activate în orice moment.

Autoritățile spun că numărul mare de cazuri pozitive este dat de numărul mare de teste zilnice care se fac în județ, printre cele mai multe din țară.

În județ au fost înregistrate 58 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 1 octombrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

Cazurile sunt răspândite pe tot teritoriul județului.

În prezent sunt 572 de cazuri active în județ. În condițiile în spitale sunt 160 de pacienți (în special cu simptome medii și grave), peste 400 sunt în izolare la domiciliu.

În total, 1891 persoane s-au infectat în județ, iar 1250 persoane au fost declarate vindecate. Dintre acestea, 69 de pacienți au decedat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O angajată a Primăriei Sebeș, descoperită cu COVID. Instituția își desfășoară activitatea cu o treime din personal

Publicat

Primăria Sebeș își desfășoară activitatea cu o treime din personal prezent la serviciu, preventiv, după ce o angajată a instituției s-a infectat cu noul coronavirus. Alte două treimi lucrează de acasă prin telemuncă.

Aceasta este contact direct al unui alt bolnav de COVID, descoperit anterior. Femeia lucrează la un sediu secundar al primăriei (cel din Arini).

Sediul instituției a fost dezinfectat, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Sebeș, la solicitarea Alba24.

De asemenea, o parte dintre angajați au fost testați. În fața sediului din Arini a fost amenajat un cort pentru lucrul cu publicul.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate