Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii cu media 10 la Evaluare Națională și Bac sau cu rezultate la alte concursuri vor fi premiați. Condiții aprobate la Senat

Publicat

Elevii cu media 10 la Evaluare Națională și Bac sau cu rezultate la alte vor putea fi premiați de autoritățile administrației locale. Proiectul a fost adoptat luni de Senat.

Este vorba despre elevi care au obţinut distincţii, medalii, premii şi la alte concursuri decât cele aprobate de minister.

„Consiliul local/judeţean/Consiliului General al Municipiului Bucureşti

poate asigura fonduri pentru premierea elevilor care

au obţinut distincţii, medalii, premii şi la alte concursuri decât cele din listele aprobate anual de Ministerul Educaţiei”, prevede un amendament admis de comisie.

De asemenea, pot fi premiați și elevii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare naţională, la examenul de Bacalaureat şi cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora.

Premiile se pot acorda în limita bugetului aprobat şi în condiţiile regulamentului aprobat.

Elevi premiați. Modificarea de lege

Iniţiativa legislativă vizează completarea articolului 144 din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023.

Prin alineatul (5′) se instituie cadrul legal ce oferă Consiliilor locale. judeţene sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti posibilitatea de a acorda aceste stimulente financiare.

Propunerea legislativă va fi supusă dezbaterii şi adoptării plenului Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax