Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au fost informaţi de poliţişti despre abuzurile pe internet

Publicat

Un grup de 40 de elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au aflat de la poliţişti ce înseamnă abuzul pe internet şi cum pot să se ferească de acesta sau să îl raporteze. Acţiunea s-a organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet, 7 februarie şi este prima din cele nouă de acest fel, planificate de Inspectoratul de Poliţie Alba, la liceele din judeţul Alba.

De Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet, 7 februarie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au susţinut o sesiune de informare despre abuzul pe internet şi modul de funcţionare a platformei de raportare a acestora, în faţa a 40 de elevi de clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. În final, copiii şi-au evaluat noile cunoştinţe, printr-un chestionar electronic. Acţiunea de marţi este parte dintr-o serie de nouă astfel de sesiuni de informare, care vor avea loc în luna februarie, la câteva licee din judeţul Alba.

Programul de desfăşurare a sesiunii de informare este următorul:

9 februarie 2012 – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud

13 februarie 2012 – Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia

15 februarie 2012 – Colegiul Naţional „Inocenţiu Micu Klein” Blaj

21 februarie 2012 – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş

23 februarie 2012 – Colegiul Naţional ”David Prodan” Cugir

28 februarie 2012 – Liceul Teoretic Teiuş

29 februarie 2012 – Grup Şcolar „Corneliu Medrea” Zlatna

Acţiunea este organizată în baza Protocolului de colaborare dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Centrul pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual – FOCUS şi ca o continuare a demersurilor pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în domeniul siguranţei tinerilor pe internet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax