Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii de clasa a V-a de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au primit sfaturi de la poliţişti privind prevenirea violenţei şi regulile rutiere

Publicat

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au fost prezenţi, joi, la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia pentru a le oferi sfaturi cu caracter informativ-preventiv, elevilor de clasa a V-a.

Temele abordate cu ocazia acestei activităţi au fost prevenirea violenţei în şcoli şi educaţia rutieră iar elevii s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor dar şi de munca de poliţie.

Astfel de activităţi se vor desfășura pe tot parcursul anului şcolar în toate unităţile de învățământ din judeţul Alba, în vederea însușirii de către elevi a recomandărilor cu caracter preventiv, pentru formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase.

Aceste activităţi sunt cuprinse în Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Alba, care este coordonat de Prefectul Judeţului Alba.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba are atribuţii atât pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în şcoli şi zona adiacentă a acestora, care să asigure buna desfășurare a procesului instructiv – educativ cât şi în ceea ce priveşte pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor şi a personalului didactic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax